Sensasjonell kvalifisering fra teamet som var svært nær konkurs

(Foto: Racing Point Force India)

Få kunne bry seg om Lewis Hamiltons sjette pole position for sesongen. Alles øyne var rettet mot Esteban Ocon og Sergio Perez.

Og denne gang er det er ikke nødvendigvis på grunn av de økonomiske problemene og oppkjøpet av teamet i forkant av helgens Grand Prix i Belgia som er årsaken. For franske Esteban Ocon klinte til med karrierebeste i kvalik-sammenheng, nøyaktig to år etter debuten på samme bane.

Selv med en svak midtre sektor viste klokka en tredjetid totalt på kvalifiseringen etter at regnværet virkelig satte fyr på Q3-omgangen på Spa-Francorchamps.

Force India-ekspert: – Nå kan teamet levere bedre resultater

Faktisk var Force India-teamet dristige nok til at de satte ut på en ny runde i sprutende regnvær med slicksdekk for å se om det gikk an å sette en raskere rundetid før man ble tvunget over på intermediate-dekkene, en taktikk de bommet på.

Men sent i Q3 traff de altså bedre enn forutsetningene skulle tilsi, og dermed ble det tredjetid på Esteban Ocon og fjerdetid på Sergio Perez. Dermed er det fullt rosa i andre rekke i starten av søndagens Formel 1-løp.

– ANNONSE –

Esteban Ocon. (Foto: Racing Point Force India)

– Helt fantstisk å kunne havne på P3 etter en så vanskelig periode. Vi får en ny og frisk start, og teamet gjorde her en fantastisk jobb, sier Esteban Ocon til reporter David Coulthardt, som ønsket ham «velkommen til topp tre».

Tidlig i kvalifiseringen var det Ferrari-gutta som var de desidert raskeste, og Kimi Räikkönen trengte ett forsøk i Q2 på å ta den raskeste uoffisielle banerekorden til Porsche fra tidligere i år med ett tidel.

Siden sank tidene ytterligere, men da Räikkönen fikk problemer og Vettel bommet på timingen med regnværet i Q3, så var det Hamilton som stakk av med bestetid, hans 78. i karrieren, hans sjette for året og hans femte på Spa.

– Dette er kanskje den tøffeste kvalifiseringen jeg har kjørt. Ingen hadde kjørt på regn her så langt denne helgen, og jeg bommet jo voldsomt i første sving. Men jeg er glad for at jeg klarte det, sier Hamilton.