Sebastian Vettel forstår ikke hvorfor fans ønsker å ta selfie med ham

(Foto: GEPA Pictures/Red Bull Content Pool)

– Du kan umulig være en venn til å stole på når de ikke tror deg når du sier at du har møtt meg.

Den tyske Formel 1-profilen lever stjernelivet på sin måte. Det gjelder forsåvidt både Vettel selv og hans teamkompis Kimi Räikkönen. Ingen av dem har egne profiler på sosiale medier, ei heller eget management som drifter en offisiell profil på vegne av dem.

Med andre ord er det ikke på nettet de ønsker å gjøre fansen fornøyd.

Sebastian Vettel alle fall ikke skjul på hva han mener om den digitale utviklingen sett fra supporternes side. I 2017 er en selfie vel så viktig, hvis ikke mer viktig, enn en autograf. Vettel har derimot aldri forstått hvorfor fansen på død og liv skal ha en selfie med ham.

– Folk kommer og sier «kan vi ta et bilde?», og like etter på er de borte. Noen ganger spør jeg hva dem skal med bildet, og ofte svarer de «har ikke peiling». Her om dagen sa en at de trengte bilde for å bevise at de har møtt meg. Jeg svarte med «du kan umulig være en venn til å stole på når de ikke tror deg når du sier at du har møtt meg», sier Sebastian Vettel til den tyske TV-kanalen RTL.

LES OGSÅ: Sauber-teamsjef trekker seg – vil ikke særbehandle Ericsson

– ANNONSE –

Han har heller andre interesserer med fansen sin en å ofre et sekund eller to til en selfie.

– Jeg må innrømme at jeg får mye mer ut av å hilse på dem og dele opplevelsen ved å faktisk møte dem ordentlig, sier Vettel videre.

Poenget med sosiale medier forstår ikke Vettel seg noe av. Han liker å styre livet på sin måte, til og med uten manager som tar av seg henvendelser, kontraktsforhandler og liknende.

Derfor er det ingen grunn til å forvente at VM-lederen og den firedoble verdensmester blir å finne med en blå hake på en profil på sosiale medier med det første. Og holdningen han har til sosiale medier kan også tolkes som det aldri så lite stikk til hovedutfordrer om VM-tittelen, Lewis Hamilton, som i sin rake motsetning er særdeles aktiv på de tre største SoMe-profilene Facebook, Instagram og Twitter.

– Jeg forstår virkelig ikke hvorfor man konstant må fortelle alle hva du driver med, hvor du er, hvem du er med. Enkelt og greit har jeg ikke dette behovet, men samtidig må jeg si at jeg ikke klandrer som konstant prater om seg selv. Jeg har vokst opp i en generasjon hvor man var blyg over å bli tatt bilde av eller se bilder av seg selv, forteller Vettel.

LES OGSÅ: Polsk motorstjerne er i stand til å kjøre Formel 1-bil igjen

(Foto: Wolfgang Wilhelm/Mercedes AMG F1)

De nye eierne av de kommersielle rettighetene, Liberty Media, har åpnet opp for mer åpenhet rundt hva førerne kan poste på sosiale medier, der de før kunne få en rekke advarsel hvis det ble fotografert eller filmet på steder som for eksempel Bernie Ecclestone ikke ville hatt eksponert.

Hamtilon er en av de store tilhengerne av at bruken rundt sosiale medier nå er mer liberalisert.

– Sosiale medier kan enkelt vokse enda mer med sporten, den er enkel for oss å bruke, å dele ting og komme i kontakt med andre mennesker. Det er mennesker som følger med som ikke har vært F1-tilhengere veldig lenge, men mange har begynt å se på løpene etter at de har begynt å følge med på sosiale medier, sa Hamilton ifølge Autosport i forbindelse med dem er løsslupne reglene rundt bruken av sosiale medier for førerne.