Schumacher-familien med hyllest etter rekordtangering

(Foto: Wolfgang Wilhelm/Mercedes AMG F1)

Ingen tegn til at kongen av «pole positions» abdiserer med det første.

Vi kan snakke i tall og statistikk, og komme frem til samme konklusjoner: Tre av fem bestetider i kvalifiseringer er i år satt av Lewis Hamilton. Eller mer rett på sak: Totalt 7 av 12 kvalifiseringer er blitt toppet av briten i år, som med bestetiden på Spa-banen nå tangerer Michael Schumachers rekord på 68 pole positions i karrieren.

Forskjellen er at Schumacher brukte 243 løp på å oppnå samme tall, mens Hamilton denne helgen starter sitt GP-løp nummer 200.

LES OGSÅ: Disse statistikkene kan Hamilton toppe før han legger opp

– Jeg ber for dem hver dag

Uansett, Schumacher-familien hadde selvfølgelig fått med seg at deres største stjerne nå måtte se at rekorden var i ferd med å bli slått. Per i dag er det dog ingen som kjenner til tilstanden til Schumacher etter den tragiske skiulykken i romjula 2013, og kona Corinna har generelt tatt avstand fra alt av medier vedrørende ektemannen sin.

I dag tok de bladet fra munnen for å hylle Hamilton:

– ANNONSE –

– Jeg har en spesiell beskjed fra Corinna Schumacher (kona, journ.anm) og resten av familien. De vil gratulere deg for å ha tangert rekorden hans. Som de sier, rekordene er der for å bli slått. Så en spesiell takk til deg, fortalte sportssjef i Formula One Group Ross Brawn til en tårevåt Lewis Hamilton.

LES OGSÅ: Vettel legger seg flat – Hamilton godtar unnskyldningen

– Jeg er så takknemlig for å være her. Jeg må si tusen takk. Jeg ber for Michael og familien hele tiden, og jeg har vært så privilegert som har fått kjøre med ham. Jeg beundrer ham virkelig, og selv om jeg nå er der oppe med ham på antall «poles», så vil han fremdeles være den største av dem alle, svarte en rørt Hamilton.

Sebastien Vettel gratulerer Hamilton med pole position. (Skjermdump: Viasat Motor)

Ferrari vil utfordre

Med tiden 1:42,553 ga ikke det bare beste startposisjon i morgen, men det er også tidenes raskeste runde satt på Spa-banen i den nåværende form på 7004 meter.

– Jeg kan ikke tro dette. Dette er en av mine favorittbaner, og det er en drøm å kunne sette en slik runde. Jeg har verdens beste jobb, uttalte han videre.

Sebastian Vettel fulgte på med 1:42,795, mens Valtteri Bottas satte en tredjetid på 1:43,094.

– Jeg hadde en godfølelse i Q1 som jeg mistet i Q1. På siste runde kom bilen mer til live igjen, og vi kom i en bra posisjon til slutt. Det er en grunn til at vi står på første rad, og det er fordi vi har farten inne. Men Mercedes blir sterke, sa Vettel.

LES OGSÅ: Sebastian Vettel forstår ikke hvorfor fans ønsker å ta selfie med ham

Dobbel-pole til Olsen

Vi har ikke rukket å snakke med Porsche-fører Dennis Olsen i dag, men vi har gladmeldinger å komme med der også i forbindelse med helgens dobbeltrunde i Porsche Supercup.

For Olsen klinket til med pole position i kvalifiseringene til begge av helgens runder, og med det er han i posisjon til å ta igjen deler av forspranget som Michael Ammermüller har opparbeidet seg i ledelsen.