Sauber-teamsjef trekker seg – vil ikke særbehandle Ericsson


DEL
Foto: F1.com/Sutton Motorsport Images

Konflikt mellom Longbow Finance og Monisha Kaltenborn skal være årsak til at sistnevnte er ferdig som sjef for det sveitsiske Formel 1-teamet.

Det er britiske Sky Sports som først melder om nyheten få dager i forkant av Aserbajdsjans Grand Prix, dagen etter at Kaltenborn kunne melde om oppgraderinger som skal styrke teamets posisjon i midtre del av feltet fra og med Østerrikes Grand Prix andre helgen i juli.

Ifølge Sky Sports reporter Graig Slater skal en interne uenigheter mellom eierne og teamsjefen være årsaken til at Kaltenborn tar sin hatt og går.

– De tydelige spekulasjonene omkring årsaken til at hun har forlatt teamet, skal handle om at hun ønsket at Pascal Wehrlein og Marcus Ericsson skal behandles likt, hvor på teamets eiere ønsker å gi en særbehandling til svenske Ericsson, som har sterke bånd knyttet til gruppen som har kjøpt opp teamet, forteller Sky Sports-reporteren fra Baku.

LES OGSÅ: Polsk motorstjerne er i stand til å kjøre Formel 1-bil igjen

Kaltenborn skal ifølge Sky sine kilder være klar på at hun ikke kan stå innenfor en politikk som omfatter prioritering av én enkelt fører, der hun heller ønsker at Ericsson og Wehrlein skal spille ball på like vilkår.

- ANNONSE -

Foto: Sauber F1

Også motornettstedet Autosport har kilder som tyder på det samme. Teamet har selv ikke bekreftet avgangen, verken om at hun skal ha trukket seg eller fått sparken, og heller ikke svenske medier har verken kilder eller spekulert i på nyheten som Sky Sports og Autosport kommer med.

Alt tyder uansett på at det skal ha oppstått en uløsber konflikt mellom eierne og teamsjefen, hvilket har resultert i at Kaltenborn nå går av som sjef.

Kaltenborn har vært tilknyttet teamet helt tilbake til 2000, før hun i 2010 tok over som daglig leder og også fikk eienandeler i teamet. Kaltenborn sa fra seg aksjene da Longbow Finance kjøpte opp det økonomisk skadeskutte teamet i fjor, men beholdt toppstillingen sin.

LES OGSÅ: McLaren-topp frykter Honda har ødelagt varemerket deres