Sauber-spekulasjoner som betyr at Ericsson kan være ferdig


DEL
Antonio Giovinazzi og Marcus Ericsson, her fra sesongåpningen i Australia. (Foto: Sauber F1 Team)

Teamsjef Frederic Vasseur skal ha fått frie tøyler til å plukke ut førerduoen for neste år.

I så fall kan det bety slutten på svenske Marcus Ericssons tid i Sauber, som er ett av tre team som ikke har avklart førerkabalen for neste år.

Svenske Ericsson er på utgående kontrakt, men fordi det skal være konkrete linker mellom Ericssons støttespillere og investorer, og eierne av Sauber-teamet, så har det hele veien tydet på at 27-åringen vil få forlenget setet sitt hos det som i år har vært det svakeste teamet på griden.

LES OGSÅ: Kan mulig kaste ut svensken for å gjøre Sauber til sitt B-team

I samtaler med Ferrari

Men ifølge Autosport så er Ericssons plass i teamet langt fra trygt. Teamsjef Frederic Vasseur skal ha fått klarsignal fra eierne om å plukke de førerne han selv mener, og Ferrari har selv vært frampå og ymtet at de ønsker sine juniorerførere Charles Leclerc og Antonio Giovinazzi i teamet.

Charles Leclerc. (Foto: Sauber F1 Team)

Leclerc har kjørt flere fredagstreninger for de blå, mens Giovinazzi kjørte de to første løpene i år i Pascal Wehrleins fravær, og har også kjørt treninger for Haas-teamet, hvor Romain Grosjean og Kevin Magnussen er sikret for neste år.

- ANNONSE -

Men Vasseur har ikke noe hastverk med å signere førere for neste år.

– Det er ikke førsteprioritet at vi skal ta en avgjørelse nå. Vi har mye på bordet, selv om førerne vil være klare så snart som mulig. Men vi stresser ikke, og jeg er ikke bekymret for førermarkedet og de andre førerne. Vi diskuterer med Ferrari om en fører, og vi vil nok få en, så vi må diskutere den første føreren før vi prater videre mo den andre, sier Vasseur til Autosport.

LES OGSÅ: Hevder han taper nesten halvsekundet på grunn av vekten

Pascal Wehrlein er etter alle solemerker ferdig i teamet neste år. (Foto: Sauber F1 Team)

Setter team over enkeltfører

Antydningene rundt Ericssons framtid i teamet er dog av det tvetydige slaget, men Vasseur understreker at eierne i teamet ikke automatisk gir en garanti for kontrakt til Ericsson.

– Investeringen i Sauber er stort, og du kan ikke knytte utviklingen av et selskap opp med en fører, og vice versa. Som fører må man utvikle sitt eget prosjekt, og når du er en fører så vil du ha resultater neste uke, eller i det minste neste år. Når du er et team, så må du se det over et lengre perspektiv, og det handler mer enn to eller tre år. Men Marcus er en god ressurs for teamet, han har god erfaring i Formel 1 og vi samarbeider bra med ham, sier Vasseur videre.

Samtidig er teamsjefen klar på at det ikke står på pengene.

– Det er ikke økonomien som styrer avgjørelsene. Vi har langsiktige planer for Sauber, og vi kan ikke bygge opp et team med kun fokus på budsjettet. Det vil være en stor tabbe.

F1-ekspert: – Et spill for galleriet

Formel 1-ekspert og Viasat-kommentator Atle Gulbrandsen er mer eller mindre helt overbevist om at Ericsson blir å finne i Sauber neste år, uavhengig av hva teamsjef Vasseur måtte hevde.

– Dette tror jeg er et spill for galleriet. Jeg er 90 prosent sikker på at Marcus Ericsson kjører for Sauber i 2018. Alt tyder jo på at det er støttespillerne hans som eier teamet, og da tror jeg ikke valget om at han ikke skal kjøre i Sauber er reelt. I fjor var det også spekulasjoner om at han skulle gå til andre team. Så mitt tips er at han kjører der neste år, fordi han enkelt og greit har så tett bånd til eierne, sier Gulbrandsen til Parc Fermé.

- ANNONSE -

- ANNONSE -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here