Så dårlig har det gått med Kvyat etter «nedgraderingen»


DEL
Daniil Kvyat. (Foto: Red Bull Content Pool)

Er russerens Formel 1-karriere over nå som Pierre Gasly får sjansen til helgen?

Tidligere denne uken ble det kjent at Red Bull-junior Pierre Gasly (21) omsider får sjansen i et Grand Prix-løp. Men han erstatter ikke Carlos Sainz jr, slik mange hadde trodd etter nyheten før Singapores Grand Prix om at Sainz blir Renault-fører, i det minste fra og med neste år.

Neida, Gasly hopper inn for en Kvyat som har hatt en heller nedadgående helt siden 3. plassen i Kinas Grand Prix i fjor.

– På tide

Viasats kommentator og F1-ekspert, Atle Gulbransen, mener tiden absolutt er inne for at den unge franskmannen får sjansen.

– Det er på tide. Kvyat har ikke levert, og da er det på tide at et stortalent som Gasly får sjansen, sier Gulbrandsen til Parc Fermé.

– Hvordan tror du han vil prestere?

– På sikt tror jeg han kommer til å prestere bedre enn Kvyat, sier han.

- ANNONSE -

Pierre Gasly. (Foto: Red Bull Content Pool)

For å ta den russiske F1-regla kjapt:

Da Sebastian Vettel meldte overgang til Ferrari før 2015-sesongen, fikk Daniil Kvyat sjansen å prøve seg i Red Bulls «førstelag» etter å ha blitt forfremmet fra Toro Rosso.

Og første sesongen var aldeles ikke gal. 7. plass sammenlagt og 95 poeng med andreplassen i Ungarn som karrierebeste. Det kunne russeren absolutt se seg fornøyd med.

Vettel-klinsj

Men problemene tårnet seg opp, først med et lite vorspiel i Kina hvor han og Sebastian Vettel havnet i krangel etter målgang, hvor Vettel kalte Kvyat en torpedo etter at han kastet seg på innersvingen av Vettel i første sving. Tyskeren måtte på sin side vike, og samtidig traff han lagkamerat Kimi Räikkönen som følge av smellen.

Så – løpet etter, på Kvyats hjemmebane i Russland gikk det ordentlig galt. Først ga Kvyat Vettel et lite «kakk i ræva» inn mot første sving, før han i neste sving ga samme mann en ny, ordentlig kilevink som sendte ham ut av løpet.

Kun åtte poeng i Toro Rosso

Lang historie kort – siden har ikke Kvyat sittet i en Red Bull-bil. Og siden har han heller ikke scoret i nærheten av så mange poeng som han gjorde i sin drøye én sesong lange Red Bull-karriere.

På tre løp i 2016 scoret han 21 poeng for energidrikk-laget. Etter «degraderingen» til Toro Rosso i Spanias Grand Prix 2016 og fram til Singapores Grand Prix 2017 har han scoret åtte poeng. Altså nesten en tredjedel av poengene han klarte på tre løp i Red Bull.

Og enden på visa ble med nok en avkjøring i Singapores Grand Prix, etter at han flere ganger i år har vært involvert i flere smeller og kollisjoner. Mest huskes kanskje incidenten i første sving i Østerrike, samt kollisjonen med lagkamerat Sainz i Storbritannia.

– Ikke vist sitt potensial

– Av flere årsaker, både tekniske, men også feil han selv har gjort, så har ikke Daniil fått vist sitt riktige potensial så langt denne sesongen. Derfor setter vi ham ut de kommende løpene, sier Toro Rosso-sjef Franz Tost.

Det er forventet at Gasly skal kjøre både Malaysia og Japan de kommende to helgene, men i USAs Grand Prix må han stå over da dette krasjer Super Formula-finalen i Japan hvor Gasly har levert varene så langt i år.

- ANNONSE -

- ANNONSE -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here