Så populære er Formel 1-stjernene – målt i antall følgere

Foto: Wolfgang Wilhelm/Mercedes
Foto: Wolfgang Wilhelm/Mercedes

Kanskje ikke så vanskelig å anta hvem som er kongen av sosiale medier på Formel 1-griden?

Målt i antall følgere på sosiale medier, så er det ikke vanskelig å forstå hvem som skiller seg ut i mengden.

Sendeplan for Bahrains Grand Prix:

Sponset av Viasat

14. april
12:55: Fritrening 1
16:55: Fritrening 2
15. april:
13:55: Fritrening 3
16:40: Kvalifisering
16. april:
16:15: Race

Så kan en alltids diskutere om dette er den riktige måten å måle en Formel 1-stjerne, eller kjendis forøvrig, sin popularitet på. Du vil kanskje legge merke til hvorfor ingen av Ferrari-førerne, Sebastian Vettel og Kimi Räikkönen er på grafikken under.

LES OGSÅ: Står over Monaco til fordel for prestisjefylt løp i USA

Svaret er enkelt: Fordi ingen av dem bryr seg om sosiale medier, og derfor ikke har noen bekreftede brukere – verken med denne såkalte blå haken eller at sidene selv hevder at de er offisielle.

Det er riktignok fansider på Facebook, Instagram og Twitter på begge Ferrari-førerne, men dette er altså ikke sider de selv drifter eller har noen som drifter på vegne av dem.

LES OGSÅ: Tett i toppen etter en uforutsigbar Formel 1-helg i Kina

Så – hvilke førere markerer seg? I grafikken under har du fasiten:

Noen merknader er greie å komme med er. Lewis Hamilton og Fernando Alonso er som Olaf Thon og skattelistene i Hole kommune hva gjelder å fucke opp et gjennomsnitt, fordi disse to førerne eksepsjonelt drar opp snittallene, både totalt, og også på hver enkelt plattform. Vi har sjekket snittallene ved å fjerne akkurat deres tall, og kan komme med følgende gjennomsnitt:

Facebook-snitt: ca. 220 000 følgere
Instagram-snitt: ca. 300 000 følgere
Twitter-snitt: ca. 644 000 følgere

Det at vi har lagt sammen antall følgere betyr også at dette ikke er et rent følger-tall, da de aller fleste følger førerne på flere sosiale medier samtidig, men for å jevne ut forskjellene på hvilke plattformer de er størst på, så har vi valgt å legge dem sammen.

Hvordan står de fem største bilsportprofilene i Norge i forhold til Formel 1-eliten? Under er i alle fall vår uoffisielle fasit: