Ricciardo håper Red Bull kan bli favoritter i 2018-sesongen

DEL
Daniel Ricciardo. (Foto: Red Bull Content Pool)

Sesongstarten vil sette et viktig preg på resten av sesongen, tror australieren.

Med to seire til Max Verstappen på høstparten, samt Daniel Ricciardos seier fra kamikaze-løpet i Aserbajdsjan i sommer, så viste Red Bull en rivende utvikling gjennom denne sesongen.

Dermed var den beintøffe starten på sesongen glemt, med brutte løp i fleng for både Ricciardo og Verstappen.

LES OGSÅ: Unggutten innrømmer at forbikjøringen i USA ikke var «innafor»

Progresjon gir optimisme

Som følge av dette var de ute av medaljekampen på førersiden, og Red Bull kunne heller ikke hamle opp med Ferrari sammenlagt etter at energidrikk-teamet de senere året har tatt skalpen på den røde Formel 1-veteranen.

Og det er den enorme progresjonen gjennom sesongen som gjør Daniel Ricciardo optimist for neste sesong.

- ANNONSE -

– Vi stod opp med feil bein, men utviklingen av vært fantastisk. Så jeg håper vi kan stå opp med riktig fot i 2018, for da kan vi være blant favorittene, sier Daniel Ricciardo til Autosport.

LES OGSÅ: Kaos bak Safety Car når bilen i tet tar kvelden like før mål

Denne sesongen har mye motorproblematikk gjort at både Red Bull-teamet, og ikke minst søsterteamet Toro Rosso, har fått en rekke med gridstraffer som følge av flerfoldige utskiftninger av motorkomponenter.

(Foto: Red Bull Content Pool)

Motor framfor chassis

Red Bull-profilen tenker som så at det ikke nødvendigvis skal stå på chassiset etter hva de har klart å utvikle denne sesongen.

– Vi så på testene at bilen oppførte seg veldig «normalt». Det betyr ikke nødvendigvis alt, men det viste at ytelsen var ikke der. Chassiset har utviklet seg voldsomt, og når det fungerer, så fungerer det veldog bra. Så vi er tilbake der at det er motoren det står på framfor chassiset, for øyeblikket, sier Ricciardo.

Verken Ricciardo eller Verstappen klarte å ta pole position i år, selv om sistnevnte var farlig nær ved et par anledninger. Foruten de nevnte seierne til begge førerne, så scoret de til sammen 13 pallplasseringer i år – ni til Ricciardo og fire til Verstappen.

I tillegg tok de hver sin raskeste rundetid i løp denne sesongen. På bruttstatistikken «vant» Verstappen med syv brutte løp mot Ricciardos seks.

- ANNONSE -