Renault lanserer ny farkost med store ambisjoner i år

Foto: Renault F1

Franskmennene skal ikke bli noen sinke i feltet i år, skal vi tro dem selv.

Under en pressekonferanse i London tirsdag, avduket Renault Sport Formula One det som skal bli årets poengplukker for den franske konstruktøren.

I likhet med hva vi har fått sett av bildene fra Williams og Sauber, så er det haifinnen og nesetippen som går igjen, i tillegg til regelendringene som også setter sitt preg på bredere dekk, lavere bakvinge og større diffuser.

LES OGSÅ: Her avslører Williams de aller første bildene av deres nye bil

Foto: Renault F1 Foto: Renault F1

– ANNONSE –

Men Renault lå godt plassert i de bakre rekker i fjor, med totalt åtte poeng og 9. plass i konstruktørmesterskapet av 11 team. Med denne bilen, som enkelt og greit får navnet R.S.17 skal de snu skuta, skal vi tro Renault Sport Racing-president Jerome Stoll.

– Målsettingen er veldig enkel. Ettersom vi for første gang nå har en bil som er utviklet av oss, så forventer vi en femteplass totalt i mesterskapet, sa Stoll under lansingeringen.

Foto: Renault F1 Foto: Renault F1

Teamets profiler bak rattet denne sesongen er fremdeles briten Jolyon Palmer, mens tyskeren Nico Hulkenberg erstatter danske Kevin Magnussen.

Og med det håper teamet nå på gode resultater, og mener de har det som trengs.

– Vi har teamet, førerne, partnere og en orginasisasjon under lederskap av Cyril Abiteboul og Bob Bell, så jeg må si nå at vi er sultne på pallplasser og sultne på suksess nå, sa Stoll.

LES OGSÅ: Skal Sauber reise kjerringa i år med denne doningen?