Red Bull-talentet: – Man trenger ikke penger for å komme til F1


DEL
(Foto: Red Bull Content Pool)

Den nysignerte føreren mener han har bevist at man kan nå motorsportens øverste klasse så lenge man er god nok.

2017 ble året hvor hele line-upen til Red Bulls andreteam Toro Rosso ble stokket om. Først fikk Pierre Gasly sjansen i forbindelse med Malaysias Grand Prix. Og før de tre siste rundene ble det klart at russiske Daniil Kvyat var ferdig i teamet, og skulle erstattes av Brendon Hartley, som fikk sjansen i Gaslys fravær i USAs Grand Prix.

I november ble det også klart at den «nye» duoen Gasly og Hartley blir å finne i 2018-setet til Toro Rosso. Franske Gasly har lenge vært ventet som den neste Red Bull-junioren til å ta steget opp til Formel 1, og nå er realiteten her for 21-åringen.

LES OGSÅ: Toro Rosso bekrefter – Hartley og Gasly får sjansen neste år

Uten manager

– Jeg hadde ingen manager, så jeg var på en måte alene og kjempet mot de store haiene i depotet som prøvde å ta setet mitt. Jeg er veldig glad for at jeg klarte det uten en manager og uten å betale for setet mitt.

– Det er tøft å klare det, og det er bra for yngre førere å se at det fremdeles er mulig, at du kan klare det. Det handler ikke bare om penger. Det er mulig uten, mener Gasly overfor Autosport.

- ANNONSE -

Samtidig erkjenner han én ting overfor avisen.

– Til syvende og sist handler det ikke bare om det du leverer. Du trenger en sterk back-up, sier 21-åringen.

En av de yngste GP2-vinnerne

Han er klar på at resultatene han har fått til underveis har fått ham inn i Formel 1-sirkuset. Mye av den samme løypa er det ventet at norske Dennis Hauger skal få smake på så lenge han leverer etter forventingene og vel så det.

Pierre Gasly. (Foto: Red Bull Content Pool)

– Hvis du ser på hva jeg har oppnådd, uten å være arrogant,s å har jeg vunnet Formel Renault 2.0 og ble nummer to i 3.5. Flere har tatt steget til Formel 1 rett etter 3.5, for eksempel Daniel (Ricciardo) og Jules (Bianchi).

– Jeg gikk over til GP2 og vant der, den nest yngste etter Nico Rosberg. Så tok jeg en titt på andre vinnere der; Nico Hulkenberg her i Formel 1, Lewis Hamilton er i Formel 1, Stoffel Vandoorne er i Formel 1. Jeg er en av de yngste som vant GP2, så hvorfor skulle ikke jeg få muligheten, oppsummerer 21-åringen.

LES OGSÅ: Norsk motoringeniør ansatt i verdens beste Formel 1-team