Red Bull-sjefen om Ricciardo-exiten: – En enorm risiko for karrieren hans

DEL
(Foto: Getty Images/Red Bull Content Pool)

Teamsjef Christian Horner letter på sløret om hva han egentlig mener om at Daniel Ricciardo forlater teamet til fordel for Renault.

Det er gått en drøy uke siden ett av de største sjokknyhetene i Formel 1 i år så dagens lys.

Daniel Ricciardo har signert en toårskontrakt med Renault og forlater dermed Red Bull etter 2018-sesongen. Australieren har vært støttet av Red Bull helt siden han ble juniormedlem i 2008, og har siden 2014 kjørt for «førstelaget» som har gitt to medaljer og syv seire.

– Vanskelig å forstå

Det var som vanlig diplomatiske og vennlige kommentarer om hverandre i kjølvannet av nyheten, men etter en drøy uke letter Red Bulls teamsjef, Christian Horner, litt mer på sløret om hans tanker rundt 29-åringens avgang.

– Daniel sa han tok avgjørelsen etter en lang flytur til Amerika at han ønsker forandring. Ser du rasjonelt på det, så er det vanskelig å forstå. Men han hadde sine grunner, sier Christian Horner i et intervju med F1s egen offisielle podcast.

Hele intervjuet om Ricciardo-exiten kan du høre her!

- ANNONSE -

Ricciardo forlater Red Bull til fordel for Renault neste år

Han bidrar også i spekulasjonene som flere medier har kommet med, om at Ricciardo er ukomfortabel med utviklingen som Max Verstappen har i Red Bull-stallen og at han neppe ønsker å spille noen annenfiolin i teamet.

– Konkurransen mellom dem er intens. Jeg tror han ser at Max utvikler seg både på fart og styrke, og han ønsker nok ikke å spille noen støtterolle. Men de har ikke blitt behandlet forskjellig. De har akkurat samme likeverdige status som de alltid har hatt, forsikrer teamsjefen.

Forstår tankegangen

Videre gir han uttrykk for en viss skepsis over valget Ricciardo har tatt rent karrieremessig.

– Jeg kunne forstått det om det var snakk om Ferrari eller Mercedes. Men dette er en enorm risiko for ham der han er i karrieren nå, sier Horner.

Som tidligere aktiv utøver kan han imidlertid sette seg inn i en førers mentalitet. Og all teamlojalitet til tross så handler det til syvende og sist om seg selv.

– Ja, en fører er en del av et team, men samtidig er du ikke det. Du er kun på kontrakt for et team. Og en fører tenker selvstendig. Teamet snakker om teamet, og det er mulig en fører snakker om teamet – men det man egentlig er interessert i, er sin egen innsats. Det er synd at Daniel forlater teamet, men jeg kan se for meg at han tenker som så at timingen er mer riktig for å sjekke ut herifra og få ny utfordringer, oppsummerer han.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here