Red Bull frykter for de neste tre løpene tross gradvis forbedring


DEL

Foto: Red Bull Content Pool Foto: Red Bull Content Pool

Mindre downforce og mer fart er ikke akkurat musikk i ørene til teamsjef Christian Horner.

Kjapt oppsummert, så har det i hovedsak dreid seg om to team i årets Formel 1-mesterskap; Ferrari og Mercedes. De to siste løpene i Spania og Monaco derimot har vi sett konturer av et Red Bull-team som begynner å nærmeste seg den gylne duoen i toppen.

Det er dog ikke tilfeldig. Åpenbart er det Renault-motoren som er Red Bulls akilleshel denne sesongen, selv om denne motorutfordringer overhodet ikke kan tilskrives i nærheten av samme fiasko som Honda og McLaren – men for eksempel i Monaco, en bane som krever mindre motor og mer chassis- og downforce, så var Red Bull absolutt en meget sterk kandidat – hvilket har betalt seg i blant annet to tredjeplasser for Daniel Ricciardo.

Men nå er det midlertidig slutt på festen, skal vi tro teamsjef Christian Horner ifølge Autosport.

– Jeg er bekymret for de kommende løpene, fordi det gir oss helt annerledes utfordringer. Sett bortifra Monza, så er de tre neste løpene, Canada, Baku og Østerrike de vanskeligste for oss, sier Horner, som samtidig understreker at teamet gjør stadige fremskritt.

- ANNONSE -

– Vi forstår bilen bedre og bedre, og utvikler den bedre og bedre. Vi begynner å få ut enda mer ytelse i bilen, og det ser ut til å gi effekt, legger briten til.