Porsche med seriøse planer om å innta F1-sirkuset


DEL
(Foto: Red Bull Content Pool)
Porsche har lange tradisjoner fra Le Mans og VM i langdistanseracing, men nå er det Formel E som gjelder, og kanskje Formel 1 om fire år. (Foto: Red Bull Content Pool)

Kan bli aktuelt fra og med 2021.

Først og fremst er det da snakk om å stille som motorleverandør. Det melder avisen Autosport.

Det er tidligere kjent at Porsche skal gi seg med VM i langdistanseracing og i framtiden satse på Formel E, en satsing som stadig flere bilfabrikanter retter øynene sine mot.

Men noe utypisk fra de andre fabrikantene, så uttrykker Porsche nå en seriøs interesse for Formel 1. Dette henger også sammen med det nye tekniske motorreglementet som skal innføres i 2021.

LES OGSÅ: Ny hodebry i internasjonal racing etter Porsche-exit fra LMP1

I samtaler

– F1 kan være ett av de riktige stedene å være. Som du vet så er Formel E veldig viktig for oss nå, mens Formel 1 er alltid er et godt emne å tenke på. Og vi er i gode samtaler nå vedrørende de nye motorene, sier fungerende Porsche-sjef Lutz Meschke til Autosport.

- ANNONSE -

Meschke var i møte med Ross Brown og andre F1-topper i forbindelse med Italias Grand Prix forrige helg.

LES OGSÅ: Nå kan Olsen avgjøre Supercupen helt på egenhånd

Han avviser samtidig at det er snakk om et rendyrket fabrikkteam, og at det først og fremst skal dreie seg om å levere motorer. De nye motorene som skal innføres skal først og fremst baseres på enklere teknologi for å redusere kostnadene.

– Vi må kutte kostnadene i Formel 1, og dette er en fin måte å nå det målet på, sier Meschke om hvorfor et lavere teknologinivå gjør det attraktiv for en fabrikk som Porsche å se til Formel 1.

Porsche tar i dag indirekte del i Formel 1-sirkuset, med Porsche Supercup som kjøres som supportrace i de fleste europeiske GP-løp, i tillegg til at finalen skal avsluttes med dobbeltløp i Mexico i oktober.

Ønskes velkommen

Markedssjef i F1, Sean Bratches, sier at Liberty Media, eierne av de kommersielle rettighetene vil ønske Porsche velkommen.

– Vi prøver å bygge en plattform og et miljø der flere motorleverandører og merker og team vil komme til sporten og gjøre den enda mer attraktiv. Å få med Porsche, som er et merke med lange racingtradisjoner, vil bli satt stor pris på, sier Bratches.

- ANNONSE -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here