Polsk motorstjerne er i stand til å kjøre Formel 1-bil igjen


DEL

Mange mente hans tid i Formel 1 var forbi på grunn av håndskaden, men nå kan Robert Kubica bekrefte at det ikke er fysikken som setter ham tilbake fra Formel 1-griden.

Robert Kubica kom inn som et polsk stjerneskudd i F1-sporten høsten 2006 og hadde sin første fulle sesong i Formel 1 i 2007. Denne sesongen huskes for det meste for den stygge ulykken han hadde i Canadas Grand Prix, før han året etter hadde sin beste sesong med hans hittil eneste F1-seier og 4. plass sammenlagt.

Kubica gikk etterhvert over til rallyfronten og i 2011 var han nok en gang innblandet i en ulykke av den alvorligere sorten, der blant annet hans nedre del av høyrearmen delvis ble avrevet som også ga polakken et stort blodtap. Kubica kom fra ulykken med livet i behold og har senere konkurrert i WRC på øverste nivå, men med tilsynelatende betydelige varige mén etter krasjen.

LES OGSÅ: McLaren-topp frykter Honda har ødelagt varemerket deres

Privat test

I begynnelsen av juni testet Kubica for første gang en Formel 1 bil på Valencia-banen, nærmere bestemt en Renault-dekorert Lotus-bil fra 2011. Spekulasjonene begynte dermed å gå på om han skulle erstatte Jolyon Palmer, hvor det er blitt at briten sitter trygt etter manglende resultater å vise til denne sesongen.

- ANNONSE -

– Hvorfor vi holdt tyst om dette? Det var en privat test, for Robert. Men vi kan fortelle dette – at Robert klagde på grepet, understyring, marktrykket og at han hadde det største smilet etter 115 runder, skrev Renault på Twitter like i etterkant av testen.

LES OGSÅ: Hamilton tangerte Senna – rørt til tårer etter gest fra familien

Godt trent

Senere tok Kubica bladet fra munnen og fortalte med blandede følelser hvor mye han hadde «mistet» etter nesten sju år uten Formel 1-kjøring. Nå legger han imidlertid ikke skjul på at han er i stand til å gjøre comeback såfremt et ledig sete skulle by seg.

– Jeg har jobbet enormt mye med fysikken, og jeg har aldri før vært så godt trent, selv ikke i glansdagene mens jeg konkurrerte i F1, forteller Kubica til polske Eleven Sports, gjengitt av Autosport.

Med andre ord er tidligere påstandene om at han aldri kunne kjøre en Formel 1 bil blitt gjort til skamme – av ham selv.

– For første gang veier jeg mindre enn jeg gjorde i 2008, og det viser seg at det å kjøre en F1-bil ikke er så skummelt og fjernt som det så ut som. Jeg må til og med innrømme at en F1-bil har vært ett av de enkleste maskineriene å kjøre etter begrensningene som ulykken ga meg, forteller 33-åringen videre.