Pierre Gasly får ikke stille til start i neste Grand Prix-løp


DEL
Pierre Gasly. (Foto: Red Bull Content Pool)

Det skulle være en selvfølge at franskmannen får fornyet tillit i USA når et helt ledig sete åpner seg. Så lett skulle det ikke være.

For Pierre Gasly har kommet inn de siste to løpene, og levert absolutt godkjent til å være hans to første løp i en F1-bil. Gasly har også de siste to årene vært den utpekte Red Bull-junioren som skulle være neste mann til å ta steget opp i deres juniorteam Toro Rosso, og i så måte har ikke oddsene vært spesielt høye for at han skulle få mulighetene nå som anledningene har bydd seg i fraværet av Daniil Kvyat, og det faktum at Carlos Sainz switcher til Renault til neste Grand Prix-løp.

Men – Gasly blir ikke å finne på startgriden når F1-sirkuset reiser til Texas og Austin som snaue to uker. Årsaken har sammenheng med den rykende ferske Honda-avtalen som trer i kraft for Toro Rosso neste år. Den japanske motorleverandøren ønsker nemlig at Gasly skal kjøre finalen i Super Formula-mesterskapet, og dette kolliderer med det amerikanske GP-løpet.

Selv har Gasly uttrykt ønske om å prioritere Formel 1, framfor en tittel i Super Formula, da det er Formel 1 som uansett er hans store mål for framtiden.

Dr. Helmut Marko. (Foto: Red Bull Content Pool)

Slik blir det ikke noe av.

– Renaults avgjørelse på å bytte ut Jolyon Palmer om uventet på oss. Og får nye motor-leverandør Honda ønsker at at Gasly skal kjempe for Super Formula-tittelen, og vi kan ikke sette oss i mot deres ønsker, sier Red Bulls rådgiver Dr. Helmut Marko ifølge nettstedet thisisf1.com.

- ANNONSE -

Samme nettsted lister opp en rekke ulike navn til å ta Gaslys sete og kjøre i tospann med Daniil Kvyat i Austin. Blant disse finner vi Robert Kubica, Sergey Sirotkin, Sebastien Buemi, Takuma Sato og Indycar-mester Josef Newgarden. Buemi blir sett på som den mest aktuelle kandidaten.

– Ingenting å bekymre seg over. På tirsdag får vi vite hvem som kjører den andre bilen i Toro Rosso, sier Marko.

Gasly erstattet Kvyat i Malaysia og Japan og kjørte inn til henholdsvis 14. og 13. plass. Som følge av Sainz’ overgang til Renault, får Kvyat nye sjanser i Toro Rosso fra og med USA igjen, mens det da er tiltenkt at Gasly fortsetter de siste tre løpene for Toro Rosso-teamet.

- ANNONSE -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here