Når totalpakka av F1-øyeblikk som aldri skal skje, likevel skjer


DEL
Skjermdump: F1.com/Liberty Media
Skjermdump: F1.com/Liberty Media

Her passerer Jenson Button, i en McLaren-Honda, Lewis Hamilton, i en Mercedes – på Monaco-banen!

De første fritreningene er over, og som seg hør og bør var det Mercedes og Ferrari som førte an i hvert sitt treningspass. I første del av treningen så det ut til at Valtteri Bottas storkoste seg gjennom Monacos trange gater, for i runde på runde kjørte han tiden sin ned til 1:13,791, men til svyende og sist var det Lewis Hamilton som var raskest foran Sebastian Vettel med tiden 1:13,425, 19 hundredeler foran tyskeren.

Sendeplan for Monacos Grand Prix:

Sponset av Viasat

Torsdag 25. mai
09:55: Fritrening 1
13:55: Fritrening 2
Lørdag 27. mai:
10:55: Fritrening 3
13:40: Kvalifisering
Søndag 28. mai:
13:15: Race (Viasat 4)

I fritrening to var det snudd om, for da var det Ferrari som viste vei i vellinga, med tidenes raskeste runde på 1:12,720, signert Vettel. Det så ut til at Mercedes valgte race-simulering og mye bensin på bilene i dette passet, for med Hamilton og Bottas på henholdsvis 8. og 10. plass, så gir ikke det noen spesielle indikasjoner på farten denne helgen.

Som seg hør og bør, så plantet Lance Stroll bilen i autovernet tidlig i trening 2, en «common mistake» for de aller ferskeste i Monaco, og websiden www.hasstrollcrashed.today er selvfølgelig oppdatert. Noe som ikke er like «som seg hør og bør», det er bildet du ser øverst.

- ANNONSE -

Videoen av situasjonen kan du se her, da Liberty Media ikke har åpnet for embedding av Facebook-videoer.

Skjermdump: F1.com/Liberty Media
Skjermdump: F1.com/Liberty Media

Men – riktig nok er ikke dette en reell situasjon, men bare å være vitne til comeback-kid Jenson Button, i den fortapte McLaren-Hondaen, passere Mercedes-fører Lewis Hamilton, på banen som over alle baner er umulig å gjøre en fornuftig forbikjøring på nærmest – det er mildt sagt et vakkert syn for det nøytrale Formel 1-øyet.

Og Buttons comeback er kanskje det de aller fleste har sine øyne rettet mot denne helgen. Han hadde ikke kjørt en meter før han satte i vei på fritrening 1 torsdag formiddag. Og hvordan gikk det med treningspassene til den evigunge briten? Joda, henholdsvis 14. og 12 tid for Button – slettes ikke verst for en med rattrust, i den minst konkurransedyktige bilen, på den vanskeligste banen av dem alle.