Nå har tittelkampen i Formel 1 endelig tilspisset seg

Ingen kunne tukte Lewis Hamilton på hjemmebane denne helgen. (Foto: Steve Etherington)

Pirelli-dekk til besvær nok en gang, og verst av alt gikk det utover Ferrari. Men kongen av Silverstone, det er Lewis Hamilton.

Kun ett poeng skiller Lewis Hamilton og Sebastian Vettel. For regnestykket er enkelt: Lewis Hamilton med overbevisende seier på Silverstone, mens Sebastian Vettel på svært uheldigvis punkterte på siste runde og ramlet ned fra en pallplass og ned til 7. plass. I stedet var det lagkamerat Kimi Räikönnen, som måtte inn i boksen runden før på grunn av et venstre framdekk i fullstendig oppløsning, som likevel tok over tredjeplassen.

Nå leder Sebastian Vettel med 177 poeng sammenlagt, ett fattig poeng foran Lewis Hamilton.

– Fantastisk, FANTASTISK. Strålende jobb hele helgen, og veldig bra kjørt av Valtteri, var Hamiltons umiddelbare utbrudd over teamradioen da seieren var i boks.

Dette var Hamiltons fjerde seier på rad på Silverstone, og er dermed den første til å vinne fire ganger på rad i Storbritannias Grand Prix. Dette var også hans fjerde seier for året, én mer enn VM-leder Vettel og hans 57. seier i karrieren.

LES OGSÅ: Gummiblandinger til besvær da Bottas tok årets andre
LES OGSÅ: Er du raskere på labben enn Valtteri Bottas?

– ANNONSE –

Hamilton hadde pole position, tok starten og var aldri truet gjennom løpet. Samme med Räikkönen på andreplassen. Underveis i løpet ble vi blant annet vitne til flere spennende fighter mellom Sebastian Vettel og Max Verstappen – som seg hør og bør, men da begge pittet i hver sin runde like etterpå, så var det Vettel som snappet tredjeplassen fra nederlenderen.

– Uflaksen forfølger

For det ble dekk-slitasjen som ble det store usikkerhetsmomentet mot slutten. Hamilton uttalte at han selv var svært usikker på dekkene sine, og Ferrari fikk smake på holdbarheten på soft-dekkene etter at de hadde kjørt nærmere 30 runder med dekkene.

– Uflaksen forfølger oss. Venstre framdekk eksploderte nesten, men heldigvis kom jeg ut av det med hel bil. Dessverre for Sebastian fikk han det samme problemet. Jeg er ikke fornøyd, men det kunne vært verre, sa Kimi i sin sedvanlige nonchalante stil på seierspallen.

Sterk Red Bull-innsats

Samtidig hadde Valtteri Bottas tatt godt vare på dekkene sine og kjørt 35 runder uten samme tegn til slitasje og punktering, noe finnen fikk betalt for ved å bli nummer to totalt etter å ha startet fra niende startspor på grunn av girkasse-byttet som ga ham fem plasser grid-straff etter kvalifiseringen.

Red Bull-gutta bet også godt fra seg denne helgen. Daniel Ricciardo startet fra 19. startspor etter at turboen tok kvelden på kvalifiseringen. Sakte men sikkert klatret han seg oppover feltet til en sterk 5. plass og ble belønnet med «Driver of the day». Enda sterkere plassering for lagkamerat Max Verstappen som endte på 4. plass, en lettelse for den unge nederlenderen etter tre brutte løp på rad.