McLaren-teamet med egen hyllest til skadde Billy (17)


DEL
Foto: McLaren
Foto: McLaren

Front-vingen dediseres til Billy Monger, som skadet seg stygt for snaue to uker siden.

En hel bilsportverden har vist sin støtte etter at 17-årige Billy Monger krasjet stygt i F4-mesterskapet i Storbritannia 16. april.

Monger krasjet inn i bakenden på bilen til en stillestående konkurrent i høy fart, og 17-åringen pådro seg alvorlige skader. Gutten ble lagt i koma, og få dager etter ble det kjent at Monger måtte amputere nedre del på begge bena.

I ettertid ble det blant annet startet en innsamlingsaksjon for å få Monger tilbake til både hverdagen og racingbilen igjen, og i skrivende stund er det nå samlet inn over 8,5 millioner kroner. Profiler som Max Verstappen og Jenson Button har blant annet spyttet inn over 150.000 kroner hver.

LES OGSÅ: Seks millioner kroner er samlet inn til hardt skadd racingtalent

Flere store profiler i Formel 1-sirkuset har uttrykt sin støtte. Og nå har også McLaren-teamet valgt å hylle Monger på sin måte, ved å ofre en plass på frontvingen til hashtaggen #BillyWhizz, som refererer til hans kallenavn i sosiale medier.

- ANNONSE -

- ANNONSE -

Monger uttalte seg for første gang etter ulykken gjennom en post på Twitter. Der skriver han blant annet:

– Tusen takk til hver og en av dere. Dere har gitt meg og min familie styrken for å komme gjennom denne siste uken. Kjærligheten og generiøsiteten fra motorsportfamilien, fans og alle som har støttet meg har vært fantastisk og utrolig inspirerende. 

– Funksjonærer, helsepersonell, doktorer og mannskapet som jobbet med å få meg løs på Donington, sammen med alle som jobber på Queens Medical Centre, hva kan jeg si? Uten dere ville jeg ikke vært her i dag. Jeg vil alltid takke dere alle for å ha reddet livet mitt, skriver 17-åringen, som også hyller søsteren sin oppi det hele.

– Den aller største helten i denne tragiske hendelsen, det har vært min søster Bonny som ga meg viljen til å kjempe. Det er en verdi jeg skal holde fast ved nå og i resten av livet mitt.

LES OGSÅ: Haloen skrinlegges når F1-bilene skal få cockpit-beskyttelse