McLaren ser ut til å måtte tviholde på Honda


DEL
McLaren-sjef Zak Brown. (Foto: Steven Tee/McLaren)

Det blir ingen ny McLaren-Mercedes-æra, hvis vi skal tro McLaren-sjefen sjøl.

Ett av de aller største snakkisene det siste året, for ikke å si helt siden 2015, har vært Hondas manglende evne til å levere konkurransedyktig nok motor til et velrennomert team som McLaren.

Etter nok en sesong med mangelfulle resultater, har ønsketenkningen blant Formel 1-fans, og da spesielt McLaren-fans, munnet ut i et tidspørsmål om når McLaren og Honda går hver til sitt.

Men – skal vi tro McLaren-sjef Zak Brown så ser det ikke ut til at forholdet med Honda vil ta slutt med det første.

– Til syvende og sist tror vi at Honda skal klare å få gjort jobben, har Zak Brown uttalt til Sky Sports’ F1-redaksjon.

LES OGSÅ: Nå har tittelkampen i Formel 1 endelig tilspisset seg

- ANNONSE -

Men det er ikke nødvendigvis den tilsynelatende troen på Honda som har gjort at signalene fra McLaren-sjefen nå tyder på at de forblir i samarbeidet med Honda.

Fernando Alonso under Storbritannias Grand Prix. (Foto: Sutton/McLaren)

Han kan fortelle at rivalene, først og fremst Mercedes og Ferrari, ikke har noe ønske om at McLaren skal ta igjen forspranget de har fått, og i så måte vil de ikke stille sine motorer til disposisjon.

– Vi er et stort team som vet hvordan man skal vinne løp og mesterskap, så jeg tror de fleste teamene fortrekker at vi er der vi er nå. De ønsker ikke at vi nærmer oss for mye, og det er forståelig, sier Brown videre.

Mercedes leverte motorer til McLaren-teamet over 20 sesonger fra 1995 til og med 2014-sesongen, og vant konstruktørmesterskapet i 1998 – samme år som Mika Häkkinen tok VM-tittelen.

LES OGSÅ: Er du raskere på labben enn Valtteri Bottas?

Hva med Alonso?

Om ny motorleverandør ikke er totalt utelukket, så ser det i alle fall ut som at McLaren må smøre seg med ytterligere tålmodighet før Honda eventuelt skulle knekke motorkoden. Det skal sies at farta riktignok har sett riktig så lovende ut på treninger og kvalifiseringer de siste løpene. Men samtidig får vi se hvor tålmodig Fernando Alonso måtte være oppi alt dette.

– Hvis vi vinner før september eller noe rundt der, så vil jeg ta et valg om å bli værende. Jeg ble med på dette prosjektet fordi jeg vil bli verdensmester, og det er vi ikke i posisjon til. Hvis du ikke ser at ting kan forandre seg og du ikke er konkurransedyktig, så må du kanskje endre på prosjektene, sa Fernando Alonso som et slags ultimatum tidligere i år.

LES OGSÅ: Hevder Alonso vil forlate McLaren etter problemene

- ANNONSE -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here