Kontrakten på vent – men Kubica er klar for ny Williams-test

DEL
Robert Kubica, her fra rallykarrieren i 2014. (Foto: McKlein/Red Bull Content Pool)

Mye tyder på at polakken blir i tospann med Lance Stroll i Williams neste år, men det blir «bare» med en test til uka enn så lenge.

Flere utenlandske medier spekulerer nå i at Robert Kubica skal bli mannen som erstatter Felipe Massa i Williams-teamet for neste år.

Ingenting er klart fra det legendariske F1-teamet sin side, men det virker som kortene begynner å falle mer på plass når de tar med seg polakken til dekktesten med Pirelli, sammen med Lance Stroll og Sergey Sirotkin, sistnevnte som har vært testfører for Renault denne sesongen.

LES OGSÅ: Hevder han er 80-90 prosent sikker på et comeback
LES OGSÅ: Polsk motorstjerne er i stand til å kjøre Formel 1-bil igjen

Dekktesten skal foregå på Yas Marina Circuit tirsdag og onsdag neste uke etter at finalen kjøres der førstkommende helg.

Williams-teamet melder at Robert Kubica skal kjøre morgenstintet tirsdag før bilen overtas av Lance Stroll. Onsdag åpnes testen av Sirotkin før Kubica avslutter testen med ettermiddagsstintet. Dermed er det den 32 årige polakken, som også har bemerket seg i WRC de siste årene, som ser ut til å få flest mil bak rattet under testingen sammen med Pirelli.

- ANNONSE -

Teamet bekreftet tirsdag at de er i samtaler med Kubica, men benekter at de har noe konkret på bordet enda, uansett hvilken fører det skal være snakk om. De lover heller ingen annonsering av førere for neste år i forbindelse med helgens finale, noe Sauber blant annet har hintet til, og i en uttalelse fra teamet heter at de kommer med en kunngjøring når førerkabalen er spikret.

LES OGSÅ: Seks foreløpige ledige seter i Formel 1-sesongen neste år

- ANNONSE -