Indy 500 fikk Alonso til å vurdere å legge opp Formel 1-karrieren


DEL
Fernando Alonso. (Foto: McLaren)

Den spanske F1-stjerna legger ikke skjul på at han vil ofre svært mye for å oppnå den eksklusive Triple Crown-prestasjonen.

Ingen skal ta Fernando Alonso på å være en utålmodig fyr.

Etter å ha sanket løpsseire, mesterskapsmedaljer og attpåtil to gullmedaljer, så er det en mann som er vant til å ligge helt der oppe, og av mange eksperter vurderes han fremdeles som en av de raskeste førerne uavhengig av bil i Formel 1-feltet.

Etter tre år med Honda-problemer var det mange som trodde at Alonso ville si takk og farvel til McLaren og Formel 1, men 36-åringen har fremdeles tro på «Prosjekt McLaren» og gikk for nytt år for det britiske teamet.

LES OGSÅ: Alonso blir å finne i McLaren-teamet også neste år

Likevel letter han på sløret over at han i fjor vurderte å skifte beite for å gjøre Triple Crown-drømmen mer reell. Spesielt etter Indy 500-opplevelsen, der han lå an til å kjempe om seier før han – ironisk nok – måtte bryte med motorhavari.

- ANNONSE -

Kun én har klart det

– Ja, jeg tenkte på muligheten for å bytte serie og gi meg med Formel 1. Da jeg kom tilbake til Østerrike og Silverstone etter å ha kjørt Indy 500, så slo tanken meg; kanskje jeg skal kjøre en annen serie neste år, å satse alt på å kjøre Indy og Le Mans og at det nok er det beste for meg, sier Alonso til F1 Racing.

For dem som ikke er kjent med Triple Crown-statusen, så handler det om å vinne Monacos Grand Prix, vinne 24-timeren på Le Mans og vinne Indy 500. Den eneste som har klart dette opp igjennom historien, er avdøde Graham Hill, far til 1996-verdensmester Damon Hill.

Med Monaco-seier på CVen fra før har Alonso fullført 33 prosent av «oppdraget»

LES OGSÅ: Alonso klar for Toyota – kjører Le Mans og VM i langdistanseracing

Ville angret om han la opp

Men – Alonso er en man som heller gir seg på topp en å avslutte med en nedadgående Formel 1-kurve. Etter sølvmedaljene i 2012 og 2013 har det heller gått trått for spanjolen, som i McLaren-æraen sin har 10. plassen sammenlagt fra 2016 som best.

– Jeg følte det ikke var riktig tidspunkt for å gi seg. Ikke nå, etter disse resultatene med denne følelsen. Jeg ville angret på det resten av livet mitt og ville sittet med en vond ettersmak av karrieren min. Jeg vil fortsatt gjøre suksess. Det er noe uoppgjort med meg og McLaren sammen, sier Alonso.

Det skal sies at han får nok en sjanse til å spe på Triple Crown-drømmen denne sesongen.

Ved siden av Formel 1 har han signert en kontrakt med Toyota som gjør at han skal kjøre full sesong i VM i langdistanseracing, som innebærer blant annet 24-timeren på Le Mans.

LES OGSÅ: Langdistanse-VM flytter løp på kalenderen på grunn av Alonso