Hevder han er 80-90 prosent sikker på et comeback

Robert Kubica, her fra rallykarrieren i 2014. (Foto: McKlein/Red Bull Content Pool)

Robert Kubica har virkelig fått vann på mølla etter at han kunne friskmelde seg selv i forbindelse med Formel 1-kjøring.

Det var i begynnelsen av juni at polakken fikk 115 runder i en Renault-dekorert Lotus fra 2012, nærmest som en hyggelig gest fra Renault-teamet. Testen var meget vellykket, og det ble også rapportert at han var raskere enn Renaults testfører Sergey Sirotkin. Siden den gang har både rykter, spekulasjoner og ønsketenkninger gått på å få Kubica tilbake til Formel 1-sporten.

Spekulasjonene blir ikke mindre av at Jolyon Palmer sitter i ulage etter at han ikke har klart å score ette eneste poeng hittil i år, mens teamkompis Nico Hulkenberg er på 11. plass sammenlagt med 18 poeng.

LES OGSÅ: Polsk motorstjerne er i stand til å kjøre Formel 1-bil igjen

– Klokka tikker

Uansett, det å erstatte Palmer denne sesongen er ikke noe tema for Kubica og Renault. Men i et intervju med Auto Express er Kubica klar på at han nå virkelig vil tilbake til Formel 1 for fullt.

Dette etter at han før testen ikke var like overbevist om at han ville ha særlig til muligheter til å komme tilbake til sporten som brakte navnet hans fram på verdenskartet.

– ANNONSE –

– Hadde du spurt meg hva jeg realistisk sett tenkte om hvilke muligheter det var for å gjøre et F1-comeback, så ville jeg selv sagt 10 til maks 20 prosent sjanse. Fordi klokka tikker, ikke bare med tanke på å hevde seg, men du blir også eldre. Noen glemmer hvor fort Formel 1 faktisk går, sier Robert Kubica i et lengre Q&A-intervju med det britiske magasinet Auto Express.

Så har pipa fått en annen lyd når han tenker tilbake på hvordan det var å kjøre en Formel 1-bil igjen, og ikke minst hvilken følelse han satt igjen med etter 115 testrunder på Valenica.

– Jeg er veldig realistisk av meg og holder beina godt plantet på jorda, men jeg vil nå si 80 til 90 prosent sjanse, sier polakken på spørsmål om hvilke muligheter for et F1-comeback han har i dag.

– Selv etter den første runden på testen så tenkte jeg at muligheten mine var helt borte, borte, borte. Så begynte det å gå lettere for seg enn jeg trodde. Jeg ble overrasket over hvordan det føltes; for meg føltes det som det var en måned siden sist jeg kjørte, ikke seks år, sier Kubica videre i intervjuet.

LES OGSÅ: Sebastian Vettel forstår ikke hvorfor fans ønsker å ta selfie med ham

Ryktes om ny test

Han forteller videre at dette var «en av hans beste dager i livet hans» og at han følte en enorm lettelse når testdagen var over.

– For meg var det en enten-eller-avklaring. Enten «Ja, jeg kan gjøre dette» eller «Nei, det er bare å lukke Formel 1-døra for alltid», sier han.

Riktig nok har Kubica til gode å teste en ny og fullspekket 2017-bil som både er raskere og mer fysisk krevende å håndtere enn en 2012-Lotus. Fra utsiden settes det fortsatt spørsmålstegn rundt hvorvidt han kan håndtere en slik bil i alle typer svinger da han fremdeles har begrenset motorikk og styrke i høyrearmen, hvilket kan gjøre skarpe venstresvinger vanskelig.

I tillegg måtte Renault-teamet bygge om rattet på bilen han testet i vinter, deriblant at både opp- og nedgiring skjedde med venstrehånda samt at de viktigste kontrollknappene ligger på venstre side av rattet.

Uansett, ikke bare at Kubica selv fyrer oppunder sine egne sjanser om Formel 1-sjanser, men BBC hevder at en ny test på trappene for den polske 33-åringen. Kilder til BBC har også fortalt at han er tilnærmet like rask som Hulkenberg i teamets simulator, uten at dette gir noen bekreftelse på hvor godt han biter fra seg ute på banen.

LES OGSÅ: Baku beviste hvordan man gir i både pose og sekk