Hevder Alonso vil forlate McLaren etter problemene

DEL
Foto: Red Bull Content Pool

– Jeg vil ha pallplasser og seire, sier den spanske Formel 1-stjernen.

Det er to uker til sesongstart, og selv med radikale endringer på det tekniske regelverket, ser ikke McLaren-teamet ut til å finne tilbake til formen de historisk sett er kjent for å være i.

Helt siden motoravtalen med Honda ble landet i forkant av 2015-sesongen, har McLaren vært en outsider å regne, og har heller ikke vært i nærheten av å kjempe om seire og pallplasser, selv med en fører-lineup bestående av verdensmestre som Fernando Alonso og Jenson Button, der sistnevnte i år er erstattet med Stoffel Vandoorne.

LES OGSÅ: Ferrari er i slaget – Alonso nådeløs mot egen bil

Og det er nettopp kampen om blant annet den ekstra podiefeiringen etter målgangen som Fernando Alonso nå venter utålmodig på å være en del av. Nettstedet France24.com tolker det dithen at Alonso nå truer med å forlate teamet om teamet ikke får bukt med problemene de har slitt med gjennom pre-season-testingen.

– Jeg vil ha seire og pallplasser. Går ikke dette i år, så vil jeg kjempe for dette neste år, sier Alonso, vel vitende om at kontrakten hans med McLaren går ut etter denne sesongen.

- ANNONSE -

– Det vil gi meg mer motivasjon til å fortsette. Jeg vil ikke slutte å kjøre uten gode resultater, og et er noe jeg føler jeg fortjener, sier spanjolen ifølge nettstedet.

LES OGSÅ: Mercedes innfri, Ferrari imponerer og McLaren sliter

Det er kun motoren han utdyper sin misnøye med. Alonso er skråsikker på at han har farten inne bare han har en doning som kan yte dette.

Og det er nettopp dette som gjør at 35-åringen nå river seg ekstra hardt i året.

– Dette året er mer frustrende, fordi du hadde forhåpningene med det nye regelverket og at det kunne tette igjen luka. Jeg trenger bare en motor som går like fort rett fram som de andre. Det er ingen krefter og ingen pålitelighet i motoren, sier han kontant.

Parc Fermé drar spekulasjonene lekent videre; åpner dette for et snarlig comeback for Jenson Button allerede i 2018 – noe kontrakten hans er åpen for?

LES OGSÅ: «Iceman» satte fyr på siste testdag før det braker løs