Hedret Alonso etter finaleløpet: – Vi kommer til å savne ham


DEL
Her står det 11 VM-titler fra 2005-sesongen. Lewis Hamilton med sine fem, Sebastian Vettel med sine fire, og Fernando Alonso med to fra 2005 og 2006. (Skjermdump: Viasport 1)

En Lewis Hamilton i ensom majestet var det få som brydde seg om. Alles øyne var rettet mot Fernando Alonso.

Løpet åpnet svært dramatisk med en spektakulær rulling av Nico Hülkenberg allerede på den første runden. Men denne ble raskt glemt etter et Abu Dhabis Grand Prix som ellers var av det mer innholdsrike slaget enn hva historien har bydd på tidligere.

Men når alt som til alt, med en suveren Lewis Hamilton-seier foran Sebastian Vettel og Max Verstappen, så var det lite sportslig som gjaldt. Det var mannen på 11. plass, Fernando Alonso, som skulle markeres.

Her er Fernando Alonsos Formel 1-karriere i tall

– Sann legende

Både TV-produsent og arrangøren rettet sitt fokus mot spanjolen etter at Will Smith veivet med målflagget. F1-legenden har kjørt sitt siste Formel 1-løp, i alle fall enn så lenge, og det var han som skulle hylles etter mål.

– Han er en sann legende. Jeg så opp til ham og beundret ham for det han oppnådde. Vi kommer til å savne ham, og sporten kommer til å savne han, sa Lewis Hamilton til David Coulthard, framfor å svare på spørsmålet om strategien i løpet.

- ANNONSE -

Også Sebastian Vettel hadde sin uoppfordrende hyllest til sammen han kjempet beinhardt mot i sine Red Bull-dager.

– Vi vil savne ham. Det er godt gjort det Fernando har gjort, sa Vettel.

Selv var hovedpersonen for anledningen ordknapp. Kanskje berørt av stundens alvor, men fansen hadde for det meste fokus på den oransje bilen som hadde fått sine egne Alonso-farger for anledningen.

Likevel rundet han av med et sedvanlig fleipete stikk til sin tidligere konkurrent Coulthard.

– Jeg vil være i nærheten, så lenge jeg slipper å kommentere som dere andre ex-F1-flrere. Neida, det har vært en ære å kjøre mot disse mesterne. Et privilegium. En stor takk til Formel 1, vi har hatt det utrolig moro, sa 37-åringen.

Fernando Alonso og Lewis Hamilton gir hverandre en god klem etter løpet foran tusenvis av tilskuere. (Skjermdump: Viasport 1)

Flere ferdige i Formel 1

Løpsmessig oppsummert så kontrollerte Lewis Hamilton seieren hele veien, det samme med Sebastian Vettel, mens Max Verstappen og Valtteri Bottas kjempet en kamp seg i mellom – som Verstappen kom seirende ut av den duellen.

Verstappen kunne også bli nummer tre sammenlagt i mesterskapt om han hadde tatt seg forbi Sebastian Vettel, noe han aldri kom i posisjon til. Grunnen er at Kimi Räikkönen, som ble bronsevinner til slutt, måtte bryte med tekniske problemer tidlig i løpet.

Det er dog ikke bare Alonso som er ferdig i Formel 1 etter søndagens løp. Marcus Ericsson, Stoffel Vandoorne, Esteban Ocon og Sergey Sirotkin er alle ferdige etter sesongen. Også Brendon Hartley er i faresonen.

– Alonso gir seg fordi han ønsker det. De andre gir seg fordi de må. Det er den store forskjellen, sa Viasports ekspertkommentator Thomas Schie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here