Harald om Kimi: – Han er jo fortsatt en av verdens aller beste


DEL
Kimi Räikkönen og Harald Huysman, fra da de møttes under en pressekonferanse på Rudskogen i 2014. (Foto: Ole Morten Rosted, Sarpsborg Arbeiderblad)

Nordmannen som oppdaget Kimi Räikkönen på 90-tallet er ikke overrasket over at han fremdeles kan vinne løp i en alder av nesten 40 år.

Det er fullt av spennende tall og statistikker rundt Kimi Räikkönen i forbindelse med seieren han tok under USAs Grand Prix. Men før vi kommer tilbake til de, så har vi tatt en prat med Harald Huysman etter Räikkönens første seier på 5,5 år søndag.

Huysman er ikke hvilken som helst når det kommer til Kimi Räikkönen. Han oppdaget finnen under et nordisk mesterskap på Varna i Østfold i 1998. Deretter gikk det en telefon til England.

– Veldig stas

Resten av historien er kjent. For Huysman kan alltid føle litt ekstra stolthet over resultatene som Räikkönen leverer.

– Veldig stas. Veldig kult. Han er jo fortsatt vanvittig god. Han har ligget i sivet hele veien, og selv om han har mistet litt fra da han var helt på topp, så er han jo fortsatt en av aller verdens beste førere, sier Huysman til Parc Fermé.

Det populære Iceman-begrepet om Räikkönen, som handler om hans væremåte og «attitude» ved at det vises ekstremt lite følelser og at uttalelsene gjerne er ufiltrerte og rett på sak, er noe av egenskapene Huysman oppdaget tidlig i takt med talentet han hadde bak rattet.

- ANNONSE -

Sensasjonell Kimi-seier – 2044 dager siden sist

20 år etter at han traff Räikkönen i Østfold, så kjenner han igjen samme fyren.

– Det er slik han er laget – han er en iskald slugger som ikke bryr seg om noe annet. Det gir ham denne styrken. Det er en typisk finsk innstilling, sier Huysman.

Som nevnt innledningsvis så er det morsomme tall og statistikker rundt helgens seier.

11 år siden VM-tittelen

21. oktober er fra tidligere en stor dag for Kimi Räikkönen. Det var nemlig på dagen 11 år siden han tok sin første og eneste VM-tittel, da han vant finaleløpet Brasils Grand Prix og sikret tittelen med ett poengs forsprang på Lewis Hamilton.

Det er også da fem år, syv måneder og fire dager siden den forrige seieren i Australias Grand Prix 2013 for Lotus, noe som også kan konverteres til 2044 dager eller 113 løp. Sistnevnte også ny rekord i F1-sammenheng da ingen andre har hatt større gap mellom seierne sine.

Helgens seier er også Finlands seier nummer 50. Räikkönen tok sin første seier i Malaysia 2003 for McLaren, noe som også er historisk. Det er nemlig 15 år, seks dager og 28 dager mellom første og siste seier, noe som tilsvarer 294 løp siden. Siden Malaysia 2003 er det blitt totalt 21 seire for finnen.

I en alder av 39 år og fire dager så er Kimi også den 13. eldste føreren i Formel 1-historien til å vinne et løp. Denne rekorden innehas av Luigi Fagioli som vant Frankrikes Grand Prix i 1953 i en alder av 53 år og 22 dager.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here