Hamiltons sjette «pole» foran en sjokkert Jenson Button

DEL
Jenson Button i ekstase da han fikk intervjue Sebastian Vettel og de andre førerne på topp tre av kvalifiseringen på Silverstone. (Skjermdump: Viasat)

Reporter-praktikant Button målløs over tempoet under kvalifiseringen.

For å ta det sportslige først. Lewis Hamilton ser ut til å være kongen av kvalifiseringer i år. Ingen kunne tukte briten på hjemmebane, faktisk var ingen i nærheten av Hamilton under Q3. Tiden 1:26,600 var ingen i nærheten av, og dette er også den raskeste rundetiden noen sinne på dagens layout av Silverstone.

Dette var Hamiltons sjette «pole» i år, og er nå bare én bestetid bak rekorden til Michael Schumacher på 68 pole positions.

Kimi Räikkönen kjørte inn til andretid, over halvsekundet bak Hamilton, og Sebastian Vettel inn til tredjeplass, 75 hundredeler bak sin erkerival i sammendraget.

– Jeg liker at det er litt «tricky». Typisk engelske forhold, og det er dette jeg har vokst opp med, sa en lettet og glad Hamilton til stor jubel fra fullstappede tribuner i det relativt grå og ustabile været.

Lewis Hamilton på Silverstone. (Foto: Steve Etherington)
Spørsmålene fikk han dog stilt av Jenson Button, den britiske F1-legenden som nærmest så ut som en skolepraktikant ved siden av en annen F1-profil, David Coulthard, som de senere årene er blitt en dreven og erfaren mann med mikrofonen i hånda.

- ANNONSE -

Button klarte i alle fall ikke legge skjul på sin begeistring over å se bilene i action for første gang som tilskuer. Under gjesteopptredenen i Monacos Grand Prix tidligere i år hadde han mer enn nok med å fokusere på sin kjøring. Nå fikk han tid til å ta innover seg inntrykkene som de nye F1-bilene gir.

– Det er første gang jeg ser kvalifiseringen deres live. Og det er helt sinnssykt å se dere gi full gass her ute. Og spesielt rundt Maggotts og Becketts var helt utrolig, sa en særdeles begeistret Button på direktesendingen i etterkant av kvalifiseringen.

Maggotts og Becketts er kjent som en særdeles krevende kombinasjon av flere svinger på et raskt parti på banen, hvor bilene i år med bedre mekanisk og aerodynamisk grep kan kjøre fortere enn noen sinne.

– Du holder helt flat i de første svingene, sving 11 og 12 og 13. Men i Copse (svingen før, tidligere førstesving, journ.anm) kan du ikke holde helt flat. Da må du opp i 8. gir og da taper du, kunne Hamilton fortelle, etter mye spekulasjon om hvorvidt det går an å holde full gass på deler av banen du ikke kan ha holdt fullt tidligere.

– Meget bra jobbet, Jenson, sa David Coulthard til sin tidligere konkurrent og nå reporterkollega Jenson Button. (Skjermdump: Viasat)
Men Button gliste som en sol med mikrofonen i hånda, og stilte spørsmål og delte betraktninger på svært engasjert vis. Og selv om Sebastian Vettel mildt sagt ikke er en største favoritten blant britene, hvor det blant annet ble buet på ham fra tribunene, så er Button svært glad for duellen om dagen mellom Vettel og Hamilton.

– Helt utrolig å se deg og Lewis kjempe sammen. Det er det Formel 1 handler om, sa Button oppriktig begeistret til Vettel.

– Bra jobba, du har gjort en veldig god jobb med å intervjue dagens topp tre, kontret David Coulthard med etter at førerne var ferdigintervjuet ute på startplata på Silverstone.

Tilbake til det sportslige så er det verdt å nevne to andre prestasjoner vi kan heve øyenbrynene av. Nico Hulkenberg kjørte inn til en god 6. tid, der lagkameraten Jolyon Palmer nok en gang måtte se seg slått av sin tyske lagkamerat med sin 11. tid. Også Stoffel Vandoorne i McLaren-Honda kjørte inn til en absolutt godkjent 9. tid.

- ANNONSE -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here