Hamiltons andre for året – men Vettel holder seg på tetplassen

DEL
Foto: Wolfgang Wilhelm
Foto: Wolfgang Wilhelm

Sebastian Vettel fikk en manndomsprøve som var umulig å bestå.

Dramaet utspilte seg tidlig, som seg hør og bør i Spania. Frykten for kjedelig løp og få forbikjøringer ble raskt visket ut med utviklingen vi fikk sett gjennom de første rundene av Spanias Grand Prix.

Først tok to av de største profilene, Kimi Räikkönen og Max Verstappen, hverandre ut av løpet, etter et sammenstøt som også involverte Valtteri Bottas. Men det hele ble sett på som race-incident, ingen straffer ble uttdelt, men feltets eldste og nest yngste fører måtte begge bryte med ødelagt hjuloppheng.

Bottas måtte også senere bryte på grunn av motortrøbbel.

Tilbake til løpet, så var det var først og fremst strategien denne gang som sendte Lewis Hamilton på toppen av pallen, og selv om briten er en stabil bauta, så var heller ikke denne seieren av det overlegne slaget.

Nok en gang setter briten tilsynelatende pris på det.

- ANNONSE -

– Det er dette racing handler som, sa Hamilton på pallen, som så mange ganger før.

For det var Vettel tok føringen og ledet ganske klart fra første meter. Og det var åpenbart to-stopp-strategi som gjaldt denne dagen, men Vettel og Hamilton gjorde motsatt. Vettel med to gange soft-bytte før medium-stint til slutt, mens Hamilton kjørte en medium-sandwhich og avsluttet med soft.

Som skulle vise seg å betale seg.

– Sebastien var nærme i dag også, og han var rask. Men teamet gjorde en veldig god jobb med strategien, sa Hamilton videre fra seierspallen.

Det ble dog dramatikk etter andre pitstopp, for Vettel kom side om side ut med Hamilton som kom bakfra i en forrykende fart. Hamilton kom foran på yttersporet, Vettel holdt innersporet, og en harmløs touch mellom dem begge skapte ikke større drama enn at de kunne fortsatte upåaketet hen. 

– Det er hett i slike øyeblikk, og jeg følte jeg gikk «tom for vei». Men det er dette racing handler om som sagt, og jeg vil ikke forandre på det, sa de tredoble verdensmesteren.

Men Vettel skulle få en manndomsprøve det skulle vise seg vanskelig å bestå. For med ferske medium mot ferske soft-dekk, så var det Hamilton som egentlig hadde overtaket. Og det forstod Vettel rimelig raskt. Symbolsk nok var det på runde 44 hvor Hamilton tok seg forbi, og tok kontroll på løpet.

– Han speilet strategien vi brukte, og det viste seg å være avgjørende. Likevel ble jeg overrasket over at han var så close da jeg kom ut av piten. Jeg bremset så sent jeg kunne, og gjorde det jeg kunne for å holde ham bak. Men så fort jeg fikk fri bane, så hadde jeg ikke sjans. Synd, men godt gjort av ham. Vi gjorde det vi kunne, sa en relativt fornøyd Vettel.

Daniel Ricciardo sikret årets første pallplass med sin 3. plass i løpet.

Det er også verdt å nevne at Spanias Grand Prix bød på flere positive overraskelser. Først må vi nevne 7. plassen på kvalifiseringen for Fernando Alonso, men som i løpet dessverre ikke klarte å hevde seg på samme måte.

- ANNONSE -

Ellers kjørte Pascal Wehrlein fantastisk godt i sin Sauber dette løpet, og hadde det ikke vært for fem-sekunders-straffen han fikk for en ureglementær situasjon i pitstoppet, så ville han fått 7. plass. I stedet ble det 8. plass, og likevel tre verdifulle poeng for Sauber, som dermed sikret årets første poeng i konstruktørmesterskapet også.

Force India fortsetter også å være en «god nummer fire», med 4. plass til Sergio Perez og karrierebeste med 5. plass til Esteban Ocon. Nico Hulkenberg kjørte også inn til 6. plass, årsbeste for Renault-teamet.