Hamilton tar Vettel i forsvar på sosiale medier etter helgens fiasko

DEL
Lewis Hamilton tar Sebastian Vettel i forsvar. (Foto: Wolfgang Wilhelm)

Sebastian Vettel er på tynn is i kampen om VM-gullet. Nå tar hans hovedrival fram skjoldene etter motgangen som Ferrari-føreren opplever.

Mens Formel 1-sporten stadig beskyldes for å være kjedelig og altfor forutsigbar, skapte den særdeles jevne tittelkampen mellom Sebastian Vettel og Lewis Hamilton stor spenning i et mesterskap som ellers sliter med lite forbikjøringer, store kostander og dertil store forskjeller.

Etter sommeren har Lewis Hamilton fosset ifra i sammendraget etter at det var Sebastian Vettel som tok føringen i gullkampen tidligere i år. Mye skyldes episoder som Vettel selv har vært innblandet i, hvor flere av dem diskuteres hvorvidt han burde unngått selv.

Vettel ødela for seg selv – neste løp kan Hamilton sikre VM-tittelen

Avkjøringen i Tysklands Grand Prix var ene og alene tyskerens feil, mens incidenten med Hamilton på Monza fremdeles diskuteres hvem sitt ansvar det egentlig var – uansett om det endte med at Vettel kom tapende ut av situasjonen.

Under helgens Japans Grand Prix var det først teamet som gjorde en taktisk bommert i kvalifiseringen som endte med niendeplass og åttende startspor for Vettel, hvor tyskeren selv igjen senere kom tapende ut av en duell, denne gang i et forbikjøringsforsøk mot Max Verstappen.

- ANNONSE -

– Vis mer respekt for Sebastian!

Vettel blir derfor i det vide og det brede beskyldt selv for å ha rotet det til i gullkampen og nærmest servert Hamilton tittelen på et sølvfat. Men mens kritikken hagler, så får han uoppfordret støtte fra uventet hold.

– Jeg føler media må vise mer respekt for Sebastian. Enkelt og greit kan dere ikke forestille dere hvor tøft det er det vi holder på med, uavhengig av hva slags utøver man er i toppen av det man gjør. Det er bare å regne med at mennesker vil gjøre feil, men det som teller er hvordan man kommer seg gjennom dem, skriver Hamilton med hvit tekst på svart bakgrunn på sin Instagram-profil.

Dette er ikke første gang Vettel får spontan støtte fra rivaliserende hold. Også Max Verstappen, nederlenderen som har vært i mang en klinsj med Vettel, har også tatt ham i forsvar tidligere år – mer konkret etter at Vettel skled av banen i Sachs-svingen på Hockenheim.

– Om det var hans feil? Vel… Det var vanskelige forhold der ute. Dette kunne like enkelt ha skjedd hvem som helst, sa Verstappen.

Vettels Hamilton-forsvar

Vettel har også selv rukket opp hånden og bedt om å få tale når konkurrentene har fått tøffe spørsmål. Igjen skal vi tilbake til Hamilton og Verstappen, der førstnevnte kalte Red Bull-føreren for «dickhead» etter Bahrains Grand Prix.

Årsaken var at Verstappen og Hamilton kom borti hverandre etter et forbikjøringsforsøk fra unggutten, der det forøvrig var Verstappen selv som kom tapende ut av duellen med en punktering.

Hamiltons utbrudd mot Verstappen ble plukket opp på bakrommet etterpå, hvilket førte til spørsmål fra journalistene. Da ba Vettel om ordet.

– Dette syns jeg ikke er rettferdig. Vi kjører ofte hjul mot hjul, vi ligger tett på hverandre og det er mye adrenalin. Hvis du putter mikrofon på en fotballspiller – tror du de snakker like pent for seg når de blir taklet av en annen? Det er ikke berettiget å gi oss disse spørsmålene og lage historier ut av ingenting. Vi er fulle av adrenalin, og noen ganger så sier vi da slike ting, sa Vettel på pressekonferansen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here