Hamilton i strupen mot plastproduksjon – bruker sommerpausen til å rydde opp


DEL
Lewis Hamilton fant en bukt med søppel, og sammen med en gjeng andre stoppet de for å fjerne dette – for å markere sin motstand mot plast. (Skjermdump: @lewishamilton/Instagram)

Formel 1-verdensmester Lewis Hamilton viser nye politiske standpunkt på sine sosiale medie-plattformer.

Mercedes-føreren er utvilsomt den største stjerna i Formel 1-sirkuset målt i antall digitale følgere verden over, og 32-åringen er seg selv bevisst på hvilken innflytelse han har og hvilken rolle han spiller overfor fansen.

Motorsportens kanskje største «influencer» i sosiale medier har tidligere uttrykt tydelige standpunkt, gjerne med en slags politisk mynt, der han blant annet i fjor åpnet seg om sin nye veganske livsstil etter at han så en dokumentar om slakting og kjøttproduksjon.

– Jeg har aldri følt meg så bra i mine 32 leveår. Fysisk sett føler jeg meg bedre enn noen sinne. Jeg føler meg ren og sunn, sa Hamilton til CNN om sin nye livsstil.

Nå har han sommerferie, i likhet med resten av konkurrentene, før det braker løs på belgiske Spa-Francorchamps om 2,5 uke. Ferien benytter han seg dermed til å bruke på å rydde plast fra sjøen i en bukt han og en gjeng kamerater fant, for å markere sin motstand mot plastproduksjon.

– Dette har jeg ikke gjort alene. Kameraten min fant dette stedet og sa vi burde rydde opp. Så vi gjorde det. Jeg er stolt av alle som hjalp til i dag, skriver Hamilton i en av Instagram-postene.

- ANNONSE -

Gjennom flere såkalte Instagram-stories viste han fram tomme flasker, plastbeholdere og annet styrenplast som han markerer sin avsky mot.

For å tydeligjøre sin personlige miljøkamp går han så langt i å oppfordre til ikke å kjøpe plast for ikke å støtte virksomhetene som produserer dette.

– Jeg vil vise dere hvilken innflytelse du har når du kjøper plast. Her havner det. Dette er ekkelt, folkens. Det du kjøper, det havner i sjøen. Tenk på det, utbryter Hamilton med en streng metaforisk pekefinger.

Hele Hamiltons rydde-opptrinn kan du se i videoen under:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here