Hamilton fokuserer på å vinne resten framfor å skvære opp

(Foto: Steve Etherington)

– Sebastian har ikke nummeret mitt. Jeg vil bare la kjøringen snakke for seg selv.

Mens Sebastian Vettel ønsket å skvære opp med Lewis Hamilton i etterkant klinsjen bak sikkerhetsbilen i Baku, så ønsker ikke verdensmesteren fra 2008, 2014 og 2015 å gjøre det like enkelt å få saken ut av verden.

Selv om det er tyskeren som nå leder VM med 14 poengs forsprang på Hamilton, så ser ikke briten noen grunn til å legge ballen død i en rivaliserende konflikt som begynner å bygge seg opp etter en relativt harmonisk stemning mellom VM-kjemperne fram til nå.

Går for 12 av 12

– Først og fremst så har han ikke nummeret mitt. Det viktigste for meg er å la kjøringen snakke for seg selv. Det som skjedde nå, det skjedde, men det viktigste for meg var at jeg tapte løpet på grunn av problemer med hodestøtten. Nå skal jeg samle meg og gi alt for de neste 12 løpene. Jeg vil vinne de neste 12, sier Lewis Hamilton ifølge Autosport.

Hamilton er i alle fall klokkerklar på at han mener Sebastian Vettel opptrådte svært respektløst da han i etterkant av å ha truffet bakparten til Hamilton bak sikkerhetsbilen, kjørte opp på siden, pekte hva han mente og i tillegg deisert borti forhjulet hans.

LES OGSÅ: Sebastian Vettel forstår ikke hvorfor fans ønsker å ta selfie med ham

– ANNONSE –

– Slikt du ser i gokart

Hamilton endte til slutt på 5. plass, like bak Sebastian Vettel, etter at de fikk hver sine problemer. Som nevnt måtte Hamilton en ekstra gang i pit for å fikse hodestøtten, mens Vettel fikk en 10-sekunders stop-and-go-straff for sammenstøtet med Hamilton.

– Jeg trenger mer tid til å reflektere det som skjedde, men umiddelbart tenker jeg at det var respektløst. Og om jeg skulle hatt noen intensjoner med kjøringen min mot ham, enten det skulle vært å bremseteste ham eller hva det måtte være, så skal man ikke reagerer på den måten, når det er en person du alltid har vist respekt overfor.

LES OGSÅ: Baku beviste hvordan man gir i både pose og sekk

– Slike ting er det du ser i gokart, der du også lærer at du ikke skal gjøre slikt. Jeg håper ikke barn ser slike ting i Formel 2 eller GP3 og tenker at det er riktig å gjøre. Du skal ikke kjøre slikt, og det er ikke løsningen til uansett hvilken situasjon eller hvilke problemer du får, sier Hamilton videre.