Slik skal grid-jentene erstattes under Formel 1-rundene


DEL
(Foto: Wolfgang Wilhelm)

Jenter byttes ut med barn og ungdom på startgriden i forbindelse med Grand Prix-løpene.

Det melder F1 i samarbeid med FIA mandag ettermiddag.

Forrige kom nyheten om at det tradisjonsrike konseptet «grid-girls», altså utelukkende jenter som står på startposisjonene på startplata under Formel 1-løpene, skal skrinlegges med begrunnelse i at dette ikke hører hjemme i den moderne tid.

Nå kommer altså erstatterne, og det skal i stedet være barn – eller «grid-kids» som det nå vil kalles.

LES OGSÅ: Nå forsvinner jentene fra startgriden i Formel 1

– Dette vil bli et ekstraordinært øyeblikk for disse unge. Se for deg å stå ved siden av heltene sine, som gjør seg klar til løp, vi snakker eliten av eliten i motorsport, og det å stå der ved siden av dem kun få minutter før start. Det vil bli en uforglemmelig opplevelse for både dem og for familiene deres, sier Sean Bratches, kommersiell direktør i Formel 1, i forbindelse med lanseringen deres.

- ANNONSE -

Fornøyd FIA-sjef

FIAs president Jean Todt ser frem til å innføre det nye konseptet i Formel 1-sporten.

– F1 er toppen av motorsport og drømmen enhver ung racerfører i juniorseriene har, hele veien fra karting og opp til F1. Vi er derfor glade for å kunne bringe denne drømmen litt nærmere ved å gi de framtidige stjernene muligheten til stå ved siden av forbildene deres på griden rett før start, sier Todt.

Måten dette organiseres på skjer ved at den lokale Grand Prix-promotren skal samarbeide med de nasjonale bilsportforbundene tilsluttet FIA, for å kunne gi barn og unge en unik mulighet til å ta del i Formel 1-løpene og oppleve disse eksklusive løpshelgene på en unik måte.

Blandede reaksjoner

Reaksjonene i forbindelse med fjerningen av jentene har vært sterke og todelte. Formel 1-legende og Mercedes-sjef Niki Lauda raste over avgjørelsen som ble tatt, der han også fikk støtte fra flere aktive førere.

LES OGSÅ: Svært delte meninger om fjerningen av grid-jentene

Den norske Formel 1-eksperten, kommentatoren og racingføreren Atle Gulbrandsen sa seg enig i det som er bestemt og mente det var langt på vei det eneste riktige Formel 1-sporten kunne gjøre, mens det på Parc Fermés sine Facebook-sider har vært svært delte begge veier om avgjørelsen.