Formel 1-team risikerer å gå konkurs før sesongstart


DEL

Blir det 10 i stedet for 11 team i år? Det ser dessverre slik ut.

Manor tapte verdifulle penger nærmest på målstreken i fjor. Nå spøker det for denne sesongen.

Fram til det brasilianske GP-løpet var det Sauber som lå på bunn i konstruktørmesterskapet under fjorårets F1-sesong, men da Felipe Nasr sikret to særdeles verdifulle poeng med en niendeplass, sendte de Manor på bunn igjen – til tross for deres éne poeng av Pascal Wehrlein fra Østerrikes Grand Prix. 10. plassen i konstruktørmesterskapet var verdt cirka 300 millioner kroner.

Dette ser ut til å bli mer skjebnessvangert enn som så. Teamet er nå satt under administrasjon, det vil si at økonomien nå skal granskes, ettersom pengene ved 10. plassen i konstruktørmesterskapet enn så lenge ville vært avgjørende for de rødblå til å fortsette denne sesongen.

– Da jeg tok over teamet i 2015 var utfordringen klar: Det var avgjørende å havne på en 10. plass eller bedre. Gjennom store deler av sesongen har vi vært på rett spor. Men det dramatiske løpet i Brasil ødela våre håp om et slikt resultat, og skapte en umiddelbar tvil om teamets muligheter for å kjøre i 2017, sier eier Fitzpatrick til Autosport.

Autosport.com: Les mer om saken her og her!