Formel 1-stjerna i ekstase over forslaget til bilenes nye utseende


DEL
(Grafikk: F1/Liberty Media)

Lewis Hamilton blir ikke vond å be dersom forslaget til nytt utseende på Formel 1-bilene blir en realitet.

Først ble det lekket et bilde av F1-sjef Ross Brawn som holdt et lukket foredrag om Formel 1-framtiden fra og med 2021, hvor det er ventet en rekke radikale regelendringer.

Brawn demonsterte også et par skisser over hvordan de nye Formel 1-bilene muligens ser ut. Senere fredag kunngjorde Brawn og Liberty Media de konkrete planene og de tre skissene som er utarbeidet rundt bilens utseende (se bildevisning nederst).

Derfor er nordmenn fascinerte, engasjerte og interesserte i F1

Formel 1-sporten har fått mye kritikk for grepene som ble gjort før 2017-sesongen, der ny aerodynamikk har framkalt raskere biler, men samtidig redusert forbikjøringer og muligheter forbikjøringer drastisk. Dette som følge av at bilene er mer sensitive for såkalt «dirty air», noe som blant annet gir dårligere veigrep jo tettere bilene ligger oppi hverandre.

– Med en gang bilene er noen få billengde etter hverandre, så mister de halvparten av marktrykket. Da mister man en stor mengde av det man kan prestere. Vi har satt oss ned for å forstå hvordan dette kan forebedres, og jeg er glad for å si at vi er 80 prosent på vei, sier Brawn i en pressemelding fra Formel 1-eierne.

- ANNONSE -

Én som ga sin umiddelbare begeistring over skissen over utseendet på de nye bilene, er tre ganger verdensmester Lewis Hamilton. På Instagram skrev han følgende mens han la ved bildet som ble lekket i sosiale medier, med ett lite forbehold.

– Dette greiene ser helvetes sjukt ut. Jeg skal definitivt kjøre disse bilene om de ser slik ut. Bare vær så snill å få tilbake V10- eller V12-motorene, skriver Mercedes-stjerna.

Nå vil neppe sistnevnte skje, da det til og med ser mer sannsynlig ut at det ikke blir noen store regelendringer på motorene fra 2021 – som forespeilet, selv om det uansett aldri har vært et annet tema enn at man skal fortsette med 1,6-liters turbo V6-hybrider.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here