Formel 1-legende setter spørsmålstegn til Verstappens intelligens

DEL

Mens Sebastian Vettel takker 20-åringen for å ha beklaget umiddelbart etter sammenstøtet i Kina.

Det ble en forrykende løp på Shanghai International Circuit søndag morgen norsk tid, der det var Red Bull-fører Daniel Ricciardo som – kanskje noe overraskende – dro det lengste strået.

Men det var en annen Red Bull-fører som kom i søkelyset, og det er ikke første gang at Max Verstappen er i situasjoner hvor han tirrer på seg mang en konkurrent og supporter.

Denne gangen skulle det dog gå rolig for seg i kulissene, kanskje noe overraskende da begge hovedpersoner er kjent for ikke å forsegle leppene når de har noe på hjertet.

Episoden det er snakk om var da Max Verstappen gikk på innsiden av Sebastian Vettel i nest siste sving 13 runder før slutt.

Det endte med at Vettel ble stående å tape mange plasseringer, mens Verstappen i etterkant vi en 10-sekundersstraff som sendte ham ned til femteplass fra sin opprinnelige fjerdeplass.

- ANNONSE -

Red Bull-gutta stakk fram hornene mot toppteamene

La ballen død umiddelbart

Selv om Verstappen i kampens hete ikke forstod at han hadde gjort noe galt, gjorde han ikke veldig mye ut av situasjonen etterpå. Det han dog var raskt frampå med, var å si unnskyld til Sebastian Vettel.

Og det satte årets VM-leder stor pris på og la dermed ballen raskt død uten å komme med særlig store motangrep mot den 10 år yngre konkurrenten.

– Han kom til meg med en gang. Han skjønte at han hadde gjort en feil. Jeg sa til ham at løpet er langt og at han kastet bort pallplassen. Han var heldig som kunne fortsette, og det var også jeg, men den var unødvendig. Han skjønte at han hadde rotet det til, sier Sebastian Vettel.

Vettel er selv kjent som et følelsesmenneske, og selv om han ikke lå truende til i seierskampen på dette tidspunktet, så gjorde han lite verbalt ut av episoden.

– Jeg setter pris på det faktum at han kom til meg umiddelbart. Jeg sa til ham at det er slik vi skal løse det, ansikt til ansikt og ikke via media eller å blåse det opp noe, sier tyskeren, som samtidig bedyrer at Red Bull også var raskere og fortjente seieren til Daniel Ricciardo.

Niki Lauda. (Foto: Red Bull Content Pool)

Setter spørsmålstegn til intelligensen

En som dog ikke tenker å holde sine synspunkter fra seg selv, er Mercedes-sjef og tidligere F1-verdensmester Niki Lauda.

Han er kjent for å si det han mener rett ut, uansett hvilke utøvere og situasjoner det er snakk om, og østerrikeren hadde klare meninger om hva han syns om Verstappens manøver.

– Max er ene og alene skyldig i dette. Det ser ut som det ikke går inn på ham. Normalt vokser du på feilene du gjør, men han blir bare mindre. I dette tilfellet er det også et spørsmål om intelligensen, er Laudas knallharde standpunkt.