Fire Formel 1-på team er klare for å lansere bilene sine


DEL
(Foto: Steve Etherington)

Og Mercedes og Ferrari velger å gjøre det på samme dag.

De første vintermånedene er som dvale å regne for Formel 1-fansen, mens det i kulissene jobbes beinhardt for videre utvikling av bilene.

Totalt 20 biler fordelt på 10 team er å finne på startstreken i år, som i fjor, og enn så lenge har fire av teamene meldt når de vil lansere bilene sine.

Datoene ser slike ut foreløpig:

• Ferrari: 22. februar
• Mercedes: 22. februar
• McLaren: 23. februar
• Toro Rosso: 25. februar

Vi har dermed seks team til gode å få vite når de vil vise fram de første bilene sine. Det hviler mest spenning rundt hvordan teamene velger å designe den nyinnførte hodebøylen, også kalt halo, som vil prege både utseende og sikkerheten på bilene.

- ANNONSE -

Det er lenge bestemt at det fra 2018 skulle innføres hodebeskyttelse på førerne, et tiltak som ble spesielt iverksatt etter ulykken med Jules Bianci i Japan 2014, som førte til hans død ni måneder senere.

I tillegg forsvinner T-vingene og haifinnene, som ble utviklet som følge av smutthull i det nye tekniske regelverket som ble innført i fjor.

Datoene for den tradisjonsrike vintertesten er også satt for lenge siden. De reiser som vanlig til Spania og Barcelona, og testene vil foregå 26. februar til 1. mars, samt 6.-9 mars.

LES OGSÅ: Dette blir Lance Strolls lagkamerat. Prislapp: 160 millioner kroner
LES OGSÅ: Norsk motoringeniør ansatt i verdens beste Formel 1-team