FIA og F1 tar affære for å bedre sikkerheten rundt førerne


DEL
(Foto: Steven Tee/McLaren)

Hendelsene i Brasil har fått vann på sikkerhetsmølla i forbindelse med Formel 1-løpene, også utenfor banen.

Verdensmester Lewis Hamilton var raskt ute sist helg og kritiserte sikkerhetsopplegget rundt førerne i forbindelse med transport til og med banene.

Dette i kjølvannet av at flere teamkolleger i Mercedes ble ranet og blant annet rettet pistol mot, og også teamrepresentanter fra Williams og Sauber skal ha blitt forsøkt utsatt for kriminalitet da de akkurat kom seg av gårde i et lyskryss.

Hamilton mente raskt at det ikke ble gjort nok for å ivareta sikkerheten til sjåførene, også i et område som Interlagos i Sao Paolo som er et tungt belastet område med kriminalitet.

LES OGSÅ: Mercedes-mannskap ranet – fikk pistol rettet mot hodet

I tillegg kansellerte McLaren den planlagte dekktesten med Pirelli denne uka som følge av frykten for sikkerheten rundt baneanlegget.

- ANNONSE -

Nå melder rettighetshaverne i Formel 1, Liberty Media, at det skal tas direkte opp hvordan sikkerheten rundt førerne skal bli bedre.

– Etter flere hendelser i forbindelse med Brasils Grand Prix, skal FIA og Formel 1 (Liberty Media, journ.anm) diskutere sikkerheten på løpene i forbindelse med den neste internasjonale motorsportforsamlingen, heter det i en uttalelse på nettstedet F1.com.

Dette vil finne sted 6. desember, og her skal det tas opp hvordan sikkerheten kan gjøres enda bedre i forbindelse med alle løpshelger og ikke bare Brasil spesifikt. Disse tiltakene kan også få ringvirkninger for flere mesterskap.

– Utfallet fra møtet vil også bli utvekslet med andre arrangører av FIA-mesterskap slik at vi kan forsterke den positive effekten dette kan ha på tvers av grenene, skriver F1.com videre.

LES OGSÅ: Her er forslaget til neste generasjons Formel 1-motorer

- ANNONSE -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here