Ferrari-junior på topp i sommertesten i Ungarn


DEL
Charles Leclerc. (Foto: Mauger/FIA Formula 2)

Monegasker herjer, mens svenske sliter.

Selv om det ble snakket om sommerferie umiddelbart etter Ungarns Grand Prix sist helg, så er det en sannhet med modifikasjoner. For denne uka er det mid-season-testing på samme bane, hvor mange nye fjes får muligheten til å prøve seg i de helt nye Formel 1-bilene.

Én av disse er Charles Leclerc (19) fra Monaco, som blant annet leder F2-mesterskapet denne sesongen på suverent vis. Leclerc er også Ferrari-junior, og all den tid Ferrari er kjent for å fostre opp junior-førere, så viser i alle fall Leclerc godt testpotensial i Ungarn tirsdag.

19-åringen klinte til med tiden 1:17,746, 88 tusendeler foran McLarens Stoffel Vandoorne. Totalt kjørte Leclerc 98 runder tirsdag.

På bunn finner vi svenske Gustav Malja, som testkjører for landsmannen Marcus Ericssons team Sauber denne uka. Malja, som er 11. mann sammenlagt i F2-mesterskapet, 1:21,503, hele 3,757 sekunder bak Leclerc. Det skal dog understrekes at det er stor klasseforskjell på Ferrari- og Sauber-bilene.

LES OGSÅ: Ny svenske prøver seg i Formel 1-sirkuset denne sommeren

- ANNONSE -

Denne uken er det dog knyttet mest spenning til Robert Kubicas test for Renault-teamet. Polakken, som har vært ute av Formel 1-sporten siden 2011, skal få sin første prøvetur i 2017-bilene – og skal ha bestått alt av tester som kreves fra FIA, til tross for hans betydelige svekkelse i høyrearmen.

Flere resultater fra tirsdagens testing kan du lese på Autosport.

- ANNONSE -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here