Fernando Alonso er sulten på revansje i Indy 500

Foto: Chris Owens/IndyCar Foto: Chris Owens/IndyCar

Spanjolen storkoser seg åpenbart på andre siden av dammen. Og drømmen om motorsportens Triple Crown lever fremdeles.

Det er mulig at til og med spanjolen selv ikke lot seg overraske over å blåse nok en Honda-motor. I Formel 1-sirkuset har ikke Alonso fullført et eneste løp hittil i år, og i intervjuer og radiomeldinger legger heller ikke 35-åringen ikke skjul på hva han mener om tingenes tilstand.

180 runder hadde gått i Indianapolis, i IndyCar-løpet kjent som Indy 500, og Alonso var definitivt med og kjempet om seieren. For andre året på rad kunne en rookie, direkte fra Formel 1, ta en Indy 500-seier etter at Alexander Rossi gjorde det samme i fjor.

Men så skjedde det som vi er blitt altfor vant til å se. Motoren blåser, som det heter på godt bilsport-norsk, og på sekundet skjønner Alonso at det bare er å kjøre til side. Han er jo blitt vel vant til det nå, stakkar. Han ble i alle fall møtt med en stående, rungende applaus fra publikum i det han gikk ut av bilen.

LES OGSÅ: Her koser Fernando Alonso seg i over 350 kilometer i timen

– ANNONSE –

Foto: David Yowe/IndyCar Foto: David Yowe/IndyCar

Sulten på mer

Likevel – Alonso sier i etterkant av løpet at dette har gitt mersmak og vel så det.

– Definitivt, ja! er Alonsos respons på spørsmål om han er sulten på å komme tilbake.

– Kommer jeg tilbake, så vet jeg i det minste fra før hvordan ting er. Det blir ikke den første gangen med restarter, pitstopper og alle disse tingene. Så det vil bli en lettere overgang, kan du si. Så vi får se hva som skjer de kommende årene, sier Fernando Alonso ifølge Autosport.

LES OGSÅ: Så populære er Formel 1-stjernene – målt i antall følgere

Stor oppmerksomhet

Selv med brutt løp angrer han ikke på deltakelsen. For Indy-ambisjonen lever videre. Han skal åpenbart gå for Triple Crown of Motorsports, som består av å vinne Monacos Grand Prix, Indy 500 og 24-timeren på Le Mans. Førstnevnte kan han allerede sette «check» for.

IndyCar har fått en voldsom PR-boost på grunn av Alonsos og McLarens stunt. Den største stjerna i sirkuset har definitivt vært Alonso, og både her i Norge og i resten av spesielt Europa – hvor IndyCar ikke har like høy status som Formel 1 – skjøt oppmerksomheten til værs da det ble kjent at F1-veteranen dropper selveste Monacos Grand Prix for å kjøre Indy 500.

Forøvrig var det japanske Takuma Sato, også han tidligere Formel 1-fører, som tok seieren i det prestisjefylte ovalbane-løpet i Indianapolis. Sato ble også første japaner til å vinne Indy 500.

Truet med å tisse i setet

Tilbake i Monaco var det Jenson Button som hadde overtatt setet hans. Og på direkte radiolink før start ble seerne vitne til Alonsos siste hilsen til sin britiske Formel 1-venn og lagkamerat.

– Lykke til, Jenson! Ta godt vare på bilen min, sa Alonso.

– Takk for det, jeg skal tisse i setet ditt, responderte briten muntert.

Om det ble søl i cockpiten vites ikke, men for dem som fulgte med på Monacos Grand Prix, så ble det dessverre brutt løp for Jenson Button, etter å ha imponert med en 9. plass i kvalifiseringen. Butten gikk aggressivt til verks på innsiden av Pascal Wehrlein, en manøver som sendte tyskeren hodestups inn i barrieren ga alle fall Jenson Button tre plasser grid-straff til neste Formel 1-løp. Når enn det måtte være…

LES OGSÅ: Blodrød dominans i Monacos gater – årets tredje for Vettel