Få andre har vært raskere enn Kimi på enkeltrundene


DEL
(Foto: Scuderia Ferrari)

Bare Michael Schumacher har satt flere raskeste rundetider i løp enn Kimi Räikkönen.

Og fredag klinte han like gjerne til med raskeste treningspass under første fritrening i forbindelse med Belgias Grand Prix på Spa-banen.

Riktignok med ultrasoft-dekk, mens Lewis Hamilton satte andretiden med soft, slik at det ligger an til en Mercedes-sterk helg.

LES OGSÅ: «Iceman» forlenger med Ferrari

Men Räikkönen kan dette med å sette gode rundetider, og selv om ikke finnen har vunnet et løp siden Australias Grand Prix i 2013, så henger han godt med til å være feltets eldste fører. Vi har også tatt en nærmere titt på statistikkene vedrørende Kimi og dette med de raskeste rundetidene, og kan konkludere med følgende:

  • Han har satt 45 raskeste rundetider i løp i karrieren. Bare Michael Schumacher har slått ham med hele 77 raskeste tider. Av dagens aktive førere så følger Lewis Hamilton bak med 37 raskeste rundetider.
  • Antall raskeste rundetider på rad er også Räikkönen nest best i historien. Faktisk er han den av dagens førere som har denne rekorden to ganger på topplista, og bare Alberto Ascari slår finnen med raskeste rundetid syv ganger på rad. Räikkönen har seks ganger på rad, fra Spania til Storbritannia i 2008, samt fire ganger på rad fra Frankrike til Ungarn i 2005.
  • Kimi har jo snart holdt på i en mannsalder, og det er ingenting som tilsier at han skal slutte med det første. Kontrakten ble jo nylig forlenget også, så rekorden på 279 løp fordelt på 15 år og én måned mellom første og foreløpig siste raskeste runde vil antakeligvis forlenges. Her er han også nest best, kun slått av Schumacher med 340 løp fordelt på 19 år og 10 måneder.
  • Finnen har også andre- og tredjeplassen på antall raskeste runder i løpet av et år. 10 raskeste runder hver i både 2005 og 2008, i realiteten har han tangert Michael Schumacher, men han har 10 raskeste runder på 18 løp i 2004, hvilket gjorde at han tok den rekorden først.
  • I ett og samme Grand Prix så har Kimi seks raskeste runder i Australia, så det er ingen tvil om at han koser seg når sesongen åpnes. Nigel Mansell og Michael Schumacher topper denne listen med syv raskeste runder i henholdsvis Storbritannia og Spania.
  • Kimi viser seg også som en allsidig fører. Hele 21 ulike GP-runder har han satt løpets raskeste rundetid på, kun slått av Michael Schumacher, igjen, som har raskeste runde på 22 ulike baner. Han kan allerede i år  tangere Schumachers rekord om han tar løpets raskeste rundetid i finalen i Abu Dhabi. Samme tall gjelder forøvrig på antall ulike baner også, mens Schumacher her har rekorden på 24 baner.

All statistikk er forøvrig hentet fra statsf1.com.

- ANNONSE -

LES OGSÅ: Så mange grid-straffer har McLaren-gutta fått i år
LES OGSÅ: Disse statistikkene kan Hamilton toppe før han legger opp

- ANNONSE -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here