F1-løpsleder Charlie Whiting døde dagen før sesongstart


DEL
Charlie Whiting. (Foto: FIA)

Sjokk og sorg i Formel 1-miljøet etter uventet bortgang fra en av mesterskapets viktigste enkeltpersoner.

Årets Formel 1-sesong har fått en svært annerledes inngang til det som skulle vært sesongpremieren i Australia denne helgen. Natt til torsdag norsk tid kom det svært triste nyheter fra det internasjonale bilsportforbundet, FIA.

Formel 1-sportens faste løpsleder, Charlie Whiting, døde brått etter en akutt blodpropp i lungene mens han befant seg i Melbourne i forbindelse med Australias Grand Prix. Dødsfallet kommer svært uventet, og har naturlig nok satt sitt preg på hele depotet i Melbourne.

– Det er med stor sorg vi har fått nyheten om Charlies plutselige død. Jeg har kjent Charlie Whiting i mange år, og han har vært en enestående løpsleder, en sentral og enestående figur i Formel 1 som forbarmet seg over denne fantastiske sportens etiske holdninger. Formel 1 har mistet en trofast venn og en karismatisk ambassadør i Charlie. Alle mine tanker, på vegne av FIA og hele motorsportsamfunnet, går til hans familie, venner og alle Formel 1-elskere, heter det i en offisiell uttalelse fra FIA-president Jean Todt.

Whiting fikk rollen som teknisk ansvarlig for Formel 1 helt tilbake til 1988, og i 1997 fikk han løpslederrollen, og har siden jobbet spesifikt med utvikling og utbedring av sikkerheten i Formel 1-sporten. Whiting ble først involvert i Formel 1-sporten i 1977 etter først å ha jobbet med rally. I 77 ble Whiting en del av Hesketh Racing før han videre ble en del av Bernie Ecclestones Brabham-team etter at Hesket ble lagt ned.

Whitings største sportslige relaterte oppnåelse kom da han spilte en sentral rolle som sjefmekaniker for Nelson Piquet da brasilianeren sikret VM-tittelen i 1981 og 1983.

- ANNONSE -

Det plutselige dødsfallet preger naturlig nok hele miljøet, spesielt når det er så tett på en så spesiell begivenhet som årets første Formel 1-løp hvor Whiting skulle vært til stede. Dette går ikke upåaktet hen, og de sentrale profilene i Formel 1 uttrykker nå sin sorg over Whitings død og medfølelse over hans aller nærmeste.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here