Ecclestone bekrefter at hans dager som F1-konge er over


DEL

Foto: GEPA Pictures/Red Bull Content PoolDet er bekreftet fra «sjefen sjøl». Vi har sett det siste av britens jernhånd i verdens største bilsportsirkus.

Mandag ble det kjent via BBC at Bernie Ecclestones dager som F1-sjef snart er over. Sent mandag kveld bekreftet Ecclestone ryktene selv overfor Auto Motor und Sport.

– Jeg er enkelt og greit borte. Det er offisielt. Jeg er ikke lenger leder av selskapet. Plassen min er nå tatt over av Chase Carey, sier Ecclestone til Auto Motor und Sport, og legger til:

– Jeg har fremdeles mange venner i Formel 1, og jeg har fremdeles tilstrekkelig nok penger for å komme og se å løpene.

Liberty Media er nå i sluttfasen ved overtakelsen av Formel 1-rettighetene, som fram til nå er eid av CVC Capital. Bernie Ecclestone, som har vært administrerende direktør på toppen i mange, mange år, er nå være ferdig i sin maktposisjon – selv om han i fjor høst skal ha fått forsikringer om å fortsette i sin posisjon da det ble kjent at Liberty Media var på vei til å bli såkalte majoritetseiere.

Ifølge ham selv har skal han få en rolle som en slags «hederspresident», uten at han selv vet hva den tittelen innebærer.

- ANNONSE -

Liberty har ansatt Chase Carey som styreformann i forbindelse med Formel 1-rettighetene, og BBC meldte tidligere mandag at Ecclestone var på vei ut dansen denne uken.

Avtalen mellom Liberty Media og CVC Capital skal ha en verdi på nærmere 70 milliarder kroner, og skal etter slik vi forstår det sluttføres denne uka.

Ecclestone har sittet på toppen av Formel 1-sirkuset og dets rettigheter i over fire tiår, og allerede i 1958 var Ecclestone involvert i sporten da han selv kjørte to GP-løp i 1958, og 14 år senere kjøpte han blant annet opp Brabham-teamet.

Få flere utfyllende kommentarer fra Ecclestone og Chase på Autosport.com!