Disse statistikkene kan Hamilton toppe før han legger opp


DEL
Aserbajdsjans Grand Prix kan være et nøkkeløp for Lewis Hamilton for å toppe flere ulike statistikker. (Foto: Wolfgang Wilhelm/Mercedes AMG F1)

Han må riktig nok gi gass og vel så det, men ingen tvil om at briten kommer til å skrive seg inn som en av de største F1-legendene.

Lewis Hamilton inntok Formel 1-sporten med storm da han allerede i sin debutsesong i 2007 kjempet om VM-tittelen, og tapte den med ett fattig poengs margin til Kimi Räikkönen. Året tok han revansje ved å sikre VM-tittelen helt på tampen av Brasils Grand Prix, et løps som har skrevet seg inn i historiebøkene – spesielt fordi dette også var Felipe Massas i realiteten eneste sjanse til å ta en VM-tittel.

Så, med nye motorreglement fra 2014, startet virkelig rushet fra Hamilton, som i sin Mercedes i to år på rad leverte en maktdemonstrasjon ute på banen. I 2016 bet han også svært godt fra seg på statistikkene – selv om det var lagkamerat Nico Rosberg som snøt Hamilton for tittelen dette året.

Men i motsetning til sin tidligere lagkamerat, som nøyde seg med ett VM-gull, så er Hamilton fremdeles sulten på mer suksess etter VM-titlene fra 2008, 2014 og 2015. Og på ulike statistikker ser vi at han virkelig begynner å bite. Spesielt én hovedrival blir hard å slå, Michael Schumacher, men vi har all grunn til å tro at Hamilton har planer om å kjøre en stund til, og i så måte er mange av statistikkene nå truet av den 31 år gamle briten.

Først, la oss ta en titt på noen av statistikkene han allerede topper:

Seire på ulike baner:
Lewis Hamilton har vunnet på 24 forskjellige F1-baner. Michael Schumacher følger bak på 23. Av dagens førere er Sebastian Vettel nærmest med seire på 21 ulike baner.

- ANNONSE -

Pole position i ulike GP-løp:
23 poles på ulike løp for briten, der altså. Vettel truer bak med 21.

Pole position på ulike baner:
Akkurat som han har vunnet på 24 ulike baner, så har han faktisk beste startposisjon fra 25 ulike baner.

Antall poeng:
Nå er riktignok poengsystemene endret en god del utover 2000-tallet, hvor man blant annet nå får 25 poeng framfor 10 poeng for en seier. Men Lewis leder denne statistikken offisielt med 2435 poeng, igjen foran Sebastian Vettel med 2310 poeng.

Snittpoeng per løp:
Igjen er denne statistikken påvirket av endrede poengsystemer, men i snitt har Lewis Hamilton tatt 12,24 poeng i snitt per løp, så å si likt med Sebastian Vettel er også. Tyskeren har tatt 12,22 poeng i snitt.

Snittpoeng per sesong:
Det blir på repeat dette her, men Hamilton har tatt 221,36 poeng i snitt per sesong. Vettel følger bak med 210 poeng i sesongsnitt.

Antall GP-løp i tet på rad:
Fra Ungarn 2014 til og med Storbrittania 2015, så var Hamilton i ledelse minst en gang i hvert løp i mellom. Det gir 18 løp på rad med minst én runde i ledelse.

GP-løp med samme motorleverandør:
Man skulle tro at Michael Schumacher toppet denne fra sin Ferrari-æra (180 løp), men Lewis Hamilton har deltatt i 199 løp med Mercedes-motor bak seg. Det vil si alle løpene hans er kjørt med Mercedes-motor, inkludert tiden i McLaren.

 

Lewis Hamilton er en av F1-sportens mest populære førere, og snart kan han toppe en rekke statistikker også. (Foto: Steve Etherington)

Statistikken er hentet fra statsf1.com, og artikkelen er skrevet 15. august 2017. Videre følger statistikk som Hamilton kan toppe innen karrieren er omme.

Antall seire

Antall seire per Grand Prix:
Michael Schumacher har åtte seire i Frankrikes Grand Prix. Hamilton har seks i Canada og fem i både Ungarn, USA, Kina og Storbritannia.

- ANNONSE -

Flest forskjellige GP-seire:
Michael Schumacher igjen på topp med seire i 22 forskjellige GP-løp. Hamilton med 21 og det samme har for så vidt Sebastian Vettel også. Om Hamilton tar både Aserbajdsjan og Frankrike neste år, så går han forbi Schumacher. Men – det samme gjelder også Vettel her.

Antall seire på hjemmebane:
Alain Prost har seks seire i Frankrikes Grand Prix. Hamilton har fem fra Storbritannias Grand Prix. To år til på rad mangler før han topper denne.

Pallplasser

Pallplasser på rad:
Michael Schumacher presterte 19 pallplasser på rad fra USA 2001 til Japan 2002. Hamilton har selv klart 16 på rad fra Italia 2014 til Storbritannia 2015. Men etter at han gå tilbake 3. plassen til Valtteri Bottas i Ungarn, må han starte på scratch dersom han skal slå den tyske legenden.

Pallplasser år etter år:
Holder Hamilton ut i toppen i fem år til, så tar han denne. Med mindre Sebastian Vettel holder på ett år lengre og fremdeles tar pallplasser. Schumacher har 15 sesonger på rad med pallplasser. Hamilton har foreløpig 11, mens Vettel har 10.

Pallplasser i ulike GP-løp:
Michael Schumacher har tatt 25 pallplasser u like GP-løp. Hamilton har 24. Aserbajdsjan er her en nøkkel for ham, men det må nok et nytt løp til på kalenderen før Hamilton klarer å ta Schumacher også her.

Pallplasser på ulike baner:
Toppes av Alain Prost med pallplasser på 29 ulike baner. Hamilton har hele 27 baner, faktisk, og med Aserbajdsjan og Paul Ricard på tapeten neste år, så er det i alle fall mulig allerede da å tangere franskmannen.

Pole position

Antall pole positions:
Lewis Hamilton har 67 pole positions mot Schumachers 68. Et tidsspørsmål før denne tas.

Pole positions på rad:
Ayrton Senna tok åtte «poles» på rad gjennom 1988 til 1989. Hamilton tok seks på rad i 2015.

Intervall mellom første og siste pole position:
Hamilton har over 10 år og én måned kjørt 192 løp mellom første og foreløpig siste pole. Rubens Barrichello kjørte 260 løp på 15 år og én måned mellom sin første og siste pole. Hamilton må dermed holde seg på toppnivå i minst fem år til for å overgå brasilianeren på denne statistikken.

Pole positions år etter år:
Tre år til, Hamilton, så er du på topp her også. Hamilton har tatt poles hvert eneste år fra 2007 til 2017, altså 11 sesonger. Schumacher har 13 år på rad fra 1994 til 2006.

Seier fra pole position:
Michael Schumacher på topp også her med 40 seire fra pole position. Hamilton følger bak med 36. Bør være muligheter til å ta denne.

Pole position uten seier:
Ayrton Senna har 36 løp fra beste startspor som han ikke vant. Hamilton har 31. Også her er det muligheter innen kort tid, vet du.

Antall løp fra første rad:
Michael Schumacher startet 116 løp fra første eller andre startspor. Hamilton har 112. Denne bør han nok ta i løpet av året.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here