Disse rekordene overtok Kimi under årets Formel 1-sesong


DEL
Kimi Räikkönen. (Foto: Ferrari Media)

2018 har vært ett av finnens beste år på lenge i Formel 1, og det synes også i historiebøkene.

Han har muligens vært avskrevet en stund, og mange trodde kanskje at seieren fra Australias Grand Prix for Lotus i 2013 skulle bli finnens siste.

Dog svarte han på tiltale under USAs Grand Prix i høst. Der scoret han sin første seier på mer enn fem år. Samtidig har Räikkönen på mange måter levert sin beste sesong siden gullåret 2007, selv om han i mellomtiden tok bronse i henholdsvis 2008 og 2012.

Denne sesongen har han ikke bare tatt sin første seier på mange år. Han har også sanket en rekke andre rekorder. Men når vi først er inne på denne seieren, så har han nå rekorden for det største gapet mellom første og siste seier målt i antall dager. Siden hans første seier i Malaysia 2003 gikk det altså 5691 dager i mellom. Samtidig har han også rekorden i antall løp mellom to seire. Totalt 113 løp har gått mellom Australia 2013 og USA 2018.

Så er det selvfølgelig verdt å nevne at han har scoret to andre rekorder av den hyggelige sorten i år. Pole position-tiden under Italias Grand Prix på Monza slo den gamle rekorden til Juan Pablo Montoya som hadde en snittfart på 262,242 kilometer i timen. På tiden 1:19,119 endte Kimi Räikkönen med en snittfart på 263,588 kilometer i timen, tidenes raskeste runde i Formel 1.

Helt til slutt tok også finnen rekorden over flest pallplasser på Hungaroring, der han ble nummer tre i år. Det betyr at han nå har ni pallplasser på den ungarske banen, hvilket er flest pallplasser på én bane blant dagens førere. Kun Michael Schumacher har flere pallplasser på andre baner (Imola 12, Barcelona 12, Montreal, 12, Magny-Cours, 11, Interlagos 10, Spa-Francorchamps 9 og Suzuka 9). Det betyr at Räikkönen kan tangere den tyske legenden på to baner neste år.

- ANNONSE -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here