Dette er Mercedes-teamets skremmeskudd før sesongstart


DEL

Snaue to uker til Formel 1-sesonger, og fjorårets beste team – Mercedes – mener de har laget en enda bedre bil i år.

Lei av at Mercedes dominerer Formel 1? Vel – skal vi tro teamet selv, så blir de neppe noen sinker i 2018 heller.

– Vi har gjort mye av siden på bilen smalere, og bare det skal gjøre rundetidene et kvart sekund raskere, hevder teknisk sjef i Mercedes-teamet, James Allison.

I YouTube-videoen øverst i denne saken har teamet laget et raskt, men likevel unikt, innblikk i de synlige forskjellene på utviklingen som er gjort fra 2017 til 2018.

LES OGSÅ: Norsk motoringeniør ansatt i verdens beste Formel 1-team

Siden motorrevolusjonen i 2014 har Mercedes-teamet dominert sporten, og det var ingen over og få, om noen, ved siden av dem gjennom fjorårssesongen. De vant konstruktørmesterskapet på overlegent vis, og det samme gjorde Mercedes for så vidt med Lewis Hamilton i førermesterskapet.

- ANNONSE -

Under testene i Barcelona virket teamet å fokusere mer på kjørelengde og race-pace, hvor de kjørte lengre stint og med hardere dekk enn de fleste konkurrentene, slik at vi ikke fikk sett det reelle styrkeforholdet mellom Mercedes og de to antatte hovedkonkurrentene i Ferrari og Red Bull.

Men teamet varsler altså, at årets bil skal være mye bedre enn fjorårets. Det store spørsmålet blir derfor; hvor mange større steg har Ferrari, Red Bull og de andre teamene gjort?

Svaret får vi i Australia om snaue to uker.

LES OGSÅ: Disse YouTube-videoene vil gjøre deg til en Formel 1-guru