Home Formel 1 Derfor mener Kimi at festingen har gjort ham til en bedre fører

Derfor mener Kimi at festingen har gjort ham til en bedre fører

2
0
Kimi Räikkönen, her fra fjorårssesongen. (Foto: Ferrari Media)
Kimi Räikkönen, her fra fjorårssesongen. (Foto: Ferrari Media)

– Selv om det blir vitset om, så er det mer mer sant enn tøys at jeg kjører bedre når jeg ellers kan gjøre hva jeg vil.

Få, om noen, misliker egentlig Kimi Räikkönen. På mange måter blir den 39-årige finnen sett på som F1-sportens kjæledegge. Den sindige og tilsynelatende innsluttede finnen som har gjort seg populær på å være lavmælt, men ærlig og direkte – og bygge oppunder et klassisk finsk image som rolig, men svært rask bak rattet.

Bak den finske stereotypen som Räikkönen underbygger ekstra, så ligger det også en finsk drikkekultur som er noe for seg selv. Og selv blir han sett på en som ikke akkurat spytter i glasset selv.

Festlighetene i forbindelse med FIA-gallaen i Russland i desember forsterket dette ytterligere, der en ikke akkurat kjørbar Kimi Räikkönen entret scenen i svært godt humør, som videre ble gjenstand for mangt et underholdningsbidrag på nett og i sosiale medier.

– Ikke helt etter boka

Räikkönen, som i år meldte overgang til Alfa Romeo fra Ferrari, har i alle fall få vanskeligheter med å være seg selv og stå for den han er. Det understrekes også i F1-podcasten «Beyond the Grid», der de fikk et 40 minutters langt intervju med den populære finnen i forkant av helgens sesongpremiere i Australia. Alt av aktuell tematikk rundt Kimi ble tatt opp, og han hadde ingen problemer med å åpne tankene sine rundt det han ble spurt om.

Deriblant party-kulturen han gjerne tar del i. Eller i alle fall har tatt mye del i opp igjennom. Men 39-åringen står for sine holdninger, kanskje noe atypisk og på grensen til det politisk ukorrekte i en profesjonell idrettssfære.

- ANNONSE -

– Det er nok kanskje ikke helt etter boka. Men dette med racing og festing, det er ikke noe nytt. Mulig det ser rart ut på utsiden, men det var i alle fall ganske vanlig før, forteller Räikkönen om det å ta seg en fest eller to når det er litt ekstra fri å ta av mellom løpshelgene.

Drakk 16 dager på rad mellom løp

I hans selvbiografi som kom ut sensommeren i fjor kommer det også fram hvordan Kimi drakk alkohol i 16 dager på rad mellom Bahrains Grand Prix og Spanias Grand Prix i 2013, to løp han forøvrig endte på 2. plass i. Dette ble også naturlig nok tatt opp i podcasten.

– Jeg stoppet vel å drikke tirsdagen før Barcelona. For å komme tilbake i form igjen, forteller Räikkönen, og fleiper videre om at han ikke trengte å bli særlig fyllesjuk:

– Det er vel noe med at når man øver mye, så blir ting lettere. Men om jeg hadde gjort det nå, det hadde ikke blitt det samme. Men man blir jo vant til det. Har du flere drikke-dager enn fyllesyke dager, så går det bra, sier han.

– Har drikkingen noen ganger påvirket deg negativt, spør podcast-vert Tom Clarkson.

– Absolutt ikke, svarer han kontant.

– Har det gjort deg til en bedre fører?

– Det har jo alltid vært vitset om, men selv om det er blitt vitset om, så er det mer sant enn tøys at jeg kjører bedre så lenge jeg kan gjøre hva jeg vil ellers. Om jeg ikke har det gøy, og kan drikke og slikt. Som i 2013, der jeg startet med en seier. Det er jo mange beviste teorier om at man presterer bedre når man har det moro. Man er mer avslappet og konsentrerer seg bedre så lenge du er fornøyd, konstaterer Alfa Romeo-føreren.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here