Denne startgriden hadde du neppe sett for deg på Monza


DEL
(Foto: Steve Etherington/Mercedes AMG F1)

Hadde du satt penger på denne trioen i front, så hadde du antakelig hatt råd til mer enn bare salt til maten.

Lørdagens kjøring på italienske Monza i forbindelse med Italias Grand Prix var både av den reduserte sorten, og etterhvert av den spektakulære sorten. Regnet bøttet ned og kansellerte tre fjerde deler av den siste fritreningen. I tillegg ble Porsche Supercup-kvaliken avlyst, og Formel 1-kvalifiseringen ble utsatt i mer enn 2,5 time etter at Romain Grosjean fikk vannplaning i over 300 kilometer i timen snaue syv minutter ut i Q1.

Og med værforholdene som var, så var alt duket for en noe mindre forutsigbar kvalifisering som mest sannsynlig ville endt i dobbelt Mercedes og dobbelt Ferrari, med noen innslag av andre Mercedes-motorer høyt oppe.

LES OGSÅ: Her settes tidenes raskeste runde i Formel 1 noen sinne

Det fikk vi forsåvidt. Lewis Hamilton tok pole position oppskriftsmessig, og innehar dermed rekorden som tidenes største pole-sanker med 69 bestenoteringer i kvalfiseringer, og passerer dermed Michael Schumacher som han tangerte på belgiske Spa for en uke siden.

Men så var det førerne bak da. Mens Ferrari-gutta bommet mens det gjaldt som mest på Q3, så glimtet Red Bull-førerne Max Verstappen og Daniel Ricciardo med andre- og tredjetid, riktig nok over sekundet bak Hamilton. Men så hadde begge gutta allerede pådratt seg grid-straffer som følge av bytte av flere motorenheter, så da var det førerne på tredje- og fjerde kvaltid som sikret seg plassen ved siden av og rett bak Hamilton.

- ANNONSE -

Og hvem var det? Intet mindre enn Lance Stroll og Esteban Ocon, i nevnte rekkefølge. En styrtrik og omdiskutert 19-åring fra Canada, i en lynrask Williams-bil rett frem, som faktisk leverte gode tider gjennom hele kvalifiseringen, og dermed tok denne plassen mer eller mindre fortjent. Også den rosa franskmannen på 21 år som kanskje har vært den største overraskelsen denne sesongen utifra forventningene.

LES OGSÅ: Slik opplever Dennis å være i angrepsposisjon mot noe stort

Det skal sies at det skilte kun to tusendeler mellom Ocon og stallkamerat (eller kamerat og kamerat… journ.anm.) Sergio Perez etter Q2, med Peres på 11. tid og Ocon på 10. tid, som dermed var helt på håret til å få muligheten til å sette en god Q3-tid.

På fjerdeposisjon står forøvrig Valtteri Bottas.

Hvor ble det så av Ferrari-gutta på deres hjemmebane for anledningen? Joda, Kimi Räikkönen og Sebastien Vettel kjørte inn til henholdsvis syvende og åttende tid, og starter dermed fra femte og sjettesporet.

- ANNONSE -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here