Dansken er mer komfortabel enn noen sinne i Haas-teamet


DEL
Kevin Magnussen. (Foto: Andy Hone/LAT Images)

Tre team på tre aktive sesonger. 2018 blir Kevin Magnussens første år med fornyet tillit, og det gjør at han føler seg tryggere i Formel 1-sirkuset.

Formel 1-karrieren kunne knapt startet bedre for den 25 år gamle Roskilde-gutten, med den smått sensasjonelle tredjeplassen for McLaren i Australias Grand Prix i 2014. Siden har han hatt mer enn nok med å kjempe seg til poengplasser.

Men sett fra et nordisk ståsted, bortsett fra Finland, så er Magnussen den utvilsomt beste føreren og den største stjerna når det kommer til status og omdømme. Det til tross for at han internt blant Formel 1-førerne og deres respektive fans ikke har vært den mest populære gutten.

LES OGSÅ: Dansken bryr seg fint lite om å være en upopulær Formel 1-fører
LES OGSÅ: F1-sportens ballespøk når nye høyder i Assen

Nyter tilværelsen

Likevel, Magnussen innrømmer at han nå føler mindre press enn han gjorde tidligere, spesielt etter hans «flying start» i 2014.

– Jeg har sluppet presset som følger ved å være en Formel 1-fører til å nyte kjøring, nyte bilene og nyte løpene mer. Jeg er fortsatt fokusert og jobber fremdeles hardt. Men jeg nyter det mer framfor å føle et negativt press, sier Magnussen til Autosport.

- ANNONSE -

Siden McLaren-året i 2014 mistet han sitt faste sete i 2015 da Fernando Alonso signerte for det britiske teamet. I 2016 fikk han nye muligheter i Renault og før 2017 signerte han for Haas, en kontrakt som også gjelder for denne sesongen.

Bare det å fortsette i samme teamet han har vært i det siste året er nytt for dansken. Og mange kilo er nå vekk fra skuldrene ettersom han har fått fornyet tillit.

– Alt blir lettere når du har det gøy. Det er helt sikkert. Jeg har det morsomt og liker å jobbe med menneskene her, og jeg liker måten teamet fungerer og mentaliteten som er her, sier 25-åringen.

LES OGSÅ: Hamilton på topp – skandinavisk på bunn

(Foto: Andy Hone/LAT Images/Haas F1)

Drømmer om toppteam

Det at Haas er nykommere i feltet og kjemper nok med å holde seg på midten av resultatlistene. Og han innrømmer at han er klar for å komme seg ett hakk videre enn der han er i dag.

– Selvsagt, den dagen jeg får muligheten til å kjøre for et toppteam, så tar jeg dem. Absolutt. Det er noe vi alle drømmer om, men fram til det skjer så er jeg fornøyd med tingenes tilstand, sier Magnussen.

- ANNONSE -