Dansken bryr seg fint lite om å være en upopulær Formel 1-fører


DEL
(Foto: Andy Hone/LAT Images/Haas F1)

– Jeg er ikke den mest populære blant førerne, men det trenger jeg heller ikke å være.

Danske Kevin Magnussen har fått høre det i år. I hjemlandet er han en av de største idrettsprofilene uansett gren, men innad i Formel 1-miljøet er han ikke den mest populære.

Flere førere har klaget på han, og spesielt feiden med Nico Hülkenberg i etterkant av Ungarns Grand Prix nådde sitt klimaks med utsagnet «suck my balls» etter at tyskeren anklagde Magnussen for å være usportslig.

LES OGSÅ: F1-sportens ballespøk når nye høyder i Assen

– Resultatene som teller

Men synspunktene fra konkurrentene ser ut til å prelle av 25-åringen fra Roskilde.

– Jeg bryr meg ikke. Mange har klaget på meg, men det er heller noe vi ler av i teamet. Jeg vil ikke si jeg er den mest populære blant de andre førerne, men det trenger jeg ikke være. Det som teller er resultatene og hva dommerne sier. I år har jeg kun én straff fra et uhell, så det betyr at jeg ikke er så ille, sier Kevin Magnussen ifølge Autosport.

- ANNONSE -

På spørsmål om Magnussen har noen venner i F1-depotet, svarer han tydelig:

– Ja, i depotet har jeg det. Men blant førerne har jeg ingen venner. De er ikke vennene mine, og det ville aldri funket å ha et vennskap, så jeg bruker ikke tid på å skaffe meg venner, sier 25-åringen.

Lewis Hamilton, Kevin Magnussen og Sebastian Vettel. (Foto: Red Bull Content Pool)

Leser ikke om seg selv på nett

Likevel har han skjønt at det fort kan storme såpass rundt ham at han avstår å få med seg hva som blir sagt, skrevet og ment om ham selv på nettet. Det velger han ikke å bruke energi på.

– For en stund siden så sluttet jeg å se hva som skjer i sosiale medier. Som en offentlig person så blir du nevnt mye og får mange meldinger, og det kan være frustrerende å se på. Så det har jeg sluttet med. Det har hjulpet mye, for nå vet jeg ikke helt hva folk sier om meg. Men jeg er ikke ute etter å være upopulær. Jeg jobber for å få gode resultater, og noen ganger må man stikke ut albuene for å klare det, sier Magnussen.

Til helgen avsluttes Formel 1-sirkuset på Yas Marina Circuit i Dubai, og årets verdensmester er allerede kåret ved Lewis Hamilton.

LES OGSÅ: Verstappen i ensom majestet da Hamilton sikret VM-tittelen

Mindre spenning ble det også i kampen om sølvmedaljen etter at Sebastian Vettel tok hjem seieren i Brasil, men med 22 poengs forsprang så er det fremdeles en teoretisk mulighet for at Valtteri Bottas kan snyte Vettel for sølvet dersom Bottas vinner og Vettel bryter eller blir nummer ni eller dårligere.

- ANNONSE -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here