Canada: Vettel i kvalifiseringsform da konkurrentene feilet på tampen


DEL
(Foto: Ferrari Media)

Toppteamene dominerte som vanlig, og motoreffekten skulle bli utslagsgivende før søndagens tradisjonsrike spenningsløp i Canada.

Det stod som vanlig mellom Ferrari og Mercedes, men Kimi Raikkonen var første mann til å gi opp da han gjorde en feil på siste forsøket sitt.

Nestemann til å bomme da det gjaldt som mest var Lewis Hamilton, som ikke klarte mer enn en fjerdetid til slutt.

Red Bull-gutta var outsidere, ved at de kjørte ekstremt raskt i de første sektorene, men på den siste langstrekka klarte ikke Renault-motorene å yte nok til at verken Ricciardo eller Max Verstappen kunne ta pole, men sistnevnte to en sterk tredjetid etter motorforutsetningene på slutten.

Dermed kunne Sebastian Vettel kjøre inn til årets fjerde og karrierens 54. pole position, der han klinte til med ny uoffisiell banerekord, 1:10,764, kun 93 tusendeler foran Bottas og 17 hundredeler foran Verstappen. Fullstendig kvalik-resultater finner du her.

– For en dag! Bilen var helt fantastisk og den ble bare raskere, før det ble litt problematisk helt på slutten. Men helt fantastisk, og takk for at teamet fikset bilen i går etter at jeg traff veggen litt. Også er det så kult å kjøre hårnåla og se alle tilskuerne vifte med armene, sa en særdeles fornøyd Vettel i intervjuet på startgriden etter kvalifiseringen.

- ANNONSE -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here