Banerekorden er knust – lovende takter fra McLaren-Honda


DEL
(Foto: Red Bull Content Pool)

Østerrikes Grand Prix har fått en start man absolutt kan være optimist over.

Riktig nok er det ikke veldig overraskende at banerekorden nok en gang ble slått, men vi har ikke fått for vane i år at den har blitt så aldeles gruset i støvlene allerede på fredagens kjøring, slik den nå er blitt i Spielberg i Østerrike.

På Red Bull Ring-banen, tidligere kjent som A1 og Österreichring (med annen layout), satte Lewis Hamilton bestenotering på første fritrening med tiden 1:05,975, alene nesten to sekunder raksere enn pole-tiden samme mann satte i fjor.

Verdensmesteren fra 2008, 2014 og 2015 fulgte opp på andre fritrening med en bestenotering på 1:05,483, nærmere halvsekundet raskere enn sin egen «pers» fra tidligere på dagen.

LES OGSÅ: Vettel legger seg flat – Hamilton godtar unnskyldningen

Den raskeste offisielle rundetiden satt i løp, ble tatt av Michael Schumacher på 1:08,337 i 2003, mens fjorårets raskeste offisielle rundetid (i løp) ble satt på 1:08,411 av Hamilton.

- ANNONSE -

Men disse tidene betyr det at Red Bull Ring leverer de raskeste enkeltrundetidene på kalenderen, på den relativt korte banen på 4326 meter og 10 offisielle svinger.

Likevel er ikke banerekord-knusingen det eneste spennende å ta med seg. Nok en gang viser Red Bull-gutta at de ønsker å fighte helt i toppen, selv om vi fremdeles kun snakker om fredagens kjøring og det gjenstår mye før kvalifisering og løp. Max Verstappen satte andre beste tid på andre fritrening, kun 19 hundredeler bak Hamilton, og det ble dobbelt Red Bull på fjerde- og femtetid på første trening. Som vanlig er også Ferrari-gutta med og kjemper i toppen.

LES OGSÅ: Hevder han er 80-90 prosent sikker på et comeback

Samtidig er det verdt å legge merke til at McLaren-gutta hevder seg bedre enn kanskje noen sinne denne sesongen, også tatt i betraktning at Red Bull Ring er en relativt rask bane.

Det ble henholdsvis 7. og 9. tid på første trening av Stoffel Vandoorne og Fernando Alonso, rundt halvannet sekund bak Hamiltons bestetid. Likevel er dette da altså langt foran de tidene vi har sett fra i fjor og årene før.

Fernando Alonso fulgte også opp med en 8. tid med tiden 1:06,732 på andre fritrening, dette 1,2 sekund bak Hamilton, men det hører med til sjeldenhetene at McLaren-teamet virkelig blander seg inn i «best of the rest»-kampen, med de store svakhetene vi har sett i Honda-motoren denne sesongen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here